Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Erasmus MC Hoofdingang avond
Nieuws

Nieuw lid Raad van Toezicht Erasmus MC

12 september 2023

De heer drs. RA MGA J. (Jules) Verhagen is door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC met ingang van 1 september 2023.

Jules Verhagen volgt daarmee Hans Turkesteen op die begin dit jaar de Raad van Toezicht vroegtijdig verliet. Reden voor het vertrek van Hans Turkesteen is zijn benoeming als CFO (ad interim) van het HagaZiekenhuis in Den Haag. Binnen de Raad van Toezicht zal Jules Verhagen de positie van voorzitter van de Audit en Compliance Commissie innemen.

Na zijn studie Bedrijfseconomie en postdoctoraal Accountancy is Jules Verhagen in 1986 begonnen als accountant bij Ernst & Young. In 1997 is hij aldaar tot partner benoemd.  

Binnen Ernst & Young is hij meer dan 25 jaar eindverantwoordelijk partner voor de universitaire medische centra, universiteiten, zorgverzekeraars, pharma, biotechnologie en het internationale bedrijfsleven. Daarnaast is hij 10 jaar voorzitter geweest van de Health Care & Life Sciences Industry Group van EY Nederland en EY in Centraal-Europa en is hij 10 jaar bestuurder geweest van Ernst & Young Accountants.  

Gezien de uitdagingen waar het Erasmus MC de komende jaren voor staat is zijn financiële expertise in de gezondheidszorg een welkome aanvulling voor de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur heten Jules van harte welkom en zien uit naar de samenwerking.

De Raad van Toezicht bestaat verder uit Gijs de Vries (voorzitter), Erica Bakkum, Mijntje Lückerath-Rovers en Roelof Konterman.

Portretfoto van Raad van Toezicht lid Jules Verhagen