Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Nieuwe financiële bestuurder Erasmus MC

17 april 2019

De raad van toezicht zal dr. ir. P.A.M. (Paul) Boomkamp per 1 november 2019 benoemen tot lid raad van bestuur van het Erasmus MC.

Opvolger

Paul wordt daarmee als financieel bestuurder van het Erasmus MC de opvolger van David Voetelink, die heeft aangegeven zich vanaf 2020 te willen gaan richten op zijn activiteiten als interim bestuurder, zelfstandig adviseur en commissaris. Stafconvent, ondernemingsraad en de cliëntenraad hebben positief geadviseerd over deze benoeming.

Sporen

Paul Boomkamp (1969) heeft zijn sporen verdiend op het raakvlak van financiële dienstverlening, professionele dienstverlening en gezondheidszorg. Hij heeft natuurkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven, economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is gepromoveerd in de natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente. Na zijn studie heeft hij gewerkt bij Shell in research & development, bij McKinsey & Company als management consultant, in directiefuncties bij verzekeraar AXA Nederland en vanaf 2007 als directeur bij AEGON Nederland. In 2012 is hij overgestapt naar de gezondheidszorg als lid van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Sinds 2015 werkt hij als financieel bestuurder en plaatsvervangend voorzitter van de raad van bestuur bij PGGM, de pensioenuitvoeringsorganisatie voor de medewerkers uit de sector zorg & welzijn met een beheerd vermogen van €200 miljard.

Toetreding

Paul Boomkamp: “Het is voor mij als geboren en getogen Dordtenaar een grote eer om te mogen toetreden tot het bestuur van het Erasmus MC. Het Erasmus MC speelt een leidende rol in de medisch-specialistische zorg in Nederland. Excellent onderzoek en onderwijs zijn hiermee onlosmakelijk verbonden. Ik heb eerder in een regionaal topklinisch ziekenhuis in Eindhoven gewerkt en van dichtbij gezien welke grote maatschappelijke meerwaarde een goed ziekenhuis voor de bredere omgeving kan brengen. Dat heeft grote indruk op mij gemaakt. PGGM verlaat ik met een goed gevoel over de strategische keuze die is gemaakt om als pensioenuitvoeringsorganisatie zoveel mogelijk waarde te scheppen juist voor die mensen die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn.’’

Financiële expertise

Gijs de Vries, voorzitter van de raad van toezicht: “Paul Boomkamp heeft zeer geschikte financiële expertise en passende bestuurlijke ervaring opgedaan in diverse functies met een uitstekende staat van dienst. Naast zijn ervaring in de zorg via PGGM heeft hij tevens als ziekenhuisbestuurder gewerkt en liggen zijn roots ook nog eens in de Rotterdamse regio. De raad van toezicht is buitengewoon verheugd met zijn komst en ziet hem als een aanwinst voor het Erasmus MC.“

Samenwerking

De raad van toezicht en raad van bestuur zijn zeer verheugd met de komst van Paul Boomkamp naar het Erasmus MC en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.