Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Online informatiebijeenkomst voor patiënten met prostaatkanker

6 september 2021

Op vrijdag 17 september 2021 van 16.00-17.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor patiënten met prostaatkanker. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen in de urologische kankerzorg.

Voor wie? 

Onze specialisten van de expertgroep urogenitale tumoren staan (online) voor u klaar om u te informeren én om uw vragen te beantwoorden. Bent u niet in het Erasmus MC Kanker Instituut onder behandeling, maar wel elders? Dan is deze sessie zeker ook interessant voor u. Wij zorgen voor een live verbinding, waar u – samen met uw naasten- vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan. 

Panel en programma 

Prof. dr. Chris Bangma, uroloog, leidt het gesprek. De panelleden geven een korte presentatie en praten daarna met u verder over diagnostiek en behandeling. Dit zijn de onderwerpen:

 • Persoonlijk ervaringsverhaal met prostaatkanker
  Gerard Mostert
 • Behandeling van urine-incontinentie na operatie
  Dr. Bertil Blok, uroloog
 • Behandeling van erectiestoornissen
  Dr. Willem Boellaard, uroloog-seksuoloog
 • Tumorbehandeling op basis van genetische testen 
  Dr. Debbie Robbrecht, internist-oncoloog

Deelnemen 

Wilt u aan deze bijeenkomst deelnemen? Stuur dan een bericht naar patientenseminar@erasmusmc.nl. U ontvangt daarna van ons een mail met een link die u toegang geeft tot de bijeenkomst. De link werkt vanaf 15.50 uur. U kunt -als u wilt- ook anoniem deelnemen, u hoeft uw camera niet aan te zetten. 

Vragen aan het panel? 

Uw vragen kunt u via uw microfoon of via een chatbericht stellen aan onze deskundigen, eventueel zonder uw naam te noemen.

Deze online informatiebijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door het Academisch Centrum Urogenitale Tumoren (Erasmus MC Kanker Instituut) in samenwerking met Ipsen Pharmaceutica, Janssen Oncology en de Prostaatkankerstichting.