Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Coronavirus 1200
Nieuws

Patiënten met coronabesmetting opgenomen in Erasmus MC

2 maart 2020

In het Erasmus MC zijn patiënten opgenomen die zijn besmet met het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.

SARS-CoV-2

De patiënten met besmetting SARS-CoV-2 worden in strikte aerogene isolatie verpleegd. Patienten en bezoekers kunnen het Erasmus MC dus veilig blijven bezoeken.

Aerogene isolatie

De patiënten zijn overgekomen uit andere ziekenhuizen in de regio. De strikte aerogene isolatie betekent dat medisch en verpleegkundig personeel beschermende maatregelen neemt wanneer ze de patiëntenkamer betreden.

Isolatiekamer

De patiënten liggen in gesluisde isolatiekamers. Een isolatiekamer heeft twee deuren met een portaal ertussen, waar personeel en bezoek zich kan verkleden, en waar men zijn handen kan wassen, dan wel desinfecteren. In de isolatiekamer wordt de lucht veilig afgezogen, en is de luchtdruk zo geregeld dat  uitgeademde lucht met virusdeeltjes niet in de gang en op andere patiëntkamers terecht kan komen.

Ongeruste patiënten

Ongeruste patiënten kunnen bellen met het centrale nummer 010 704 14 00. Houd uw patiëntennummer bij de hand als u belt. 

Ongeruste burgers

Op de website van het Erasmus MC staat ook een lijst met veelgestelde vragen. Burgers kunnen bellen met het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351.