Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Patiënten en collega's delen hun verhaal in publieksjaarverslag 2023

18 juni 2024

Het Erasmus MC publieksjaarverslag 2023 is uit. In dit magazine delen patiënten en medewerkers van het Erasmus MC hun verhalen. Pak een exemplaar uit de bakken in het ziekenhuis of lees het online.

In het publieksjaarverslag vertellen vijf patiënten over hun leven, over hoe de ziekte en de behandeling hun levens en die van hun naasten hebben beïnvloed. Zoals de 26-jarige Mathijs van Wijngaarden. Bij hem werd in 2023 een hersentumor ontdekt. Zijn wereld stond stil, maar hij besefte door die diagnose ook dat hij nu al zijn dromen na moet jagen. Hij bracht na de operatie dat ene muzieknummer uit dat al tijden in zijn hoofd zat.

Of het verhaal van collega Ricky Hu, voorbestemd om in de traditie van zijn familie het Chinese restaurant over te nemen. Hij koos voor een ander pad en werkt nu als verpleegkundige in het Erasmus MC Kanker Instituut, tot grote trots van zijn ouders en blijdschap van patiënten.

Je leest ook interviews met wetenschappers, studenten, docenten en de mensen achter beroepen die je niet zo snel in het Erasmus MC verwacht, zoals Stein Beekenkamp die medische instrumenten bedenkt, ontwerpt en maakt voor artsen en onderzoekers. Of medisch tatoeëerder Jorien Slierendregt, die vrouwen helpt om een punt te zetten achter borstkanker.

Het publieksjaarverslag ligt in bakken verspreid door het ziekenhuis. Neem er gratis eentje mee of lees het magazine online via onderstaande knop.

Lees het publieksjaarverslag online