Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Straten dicht voor zomercarnaval

25 juli 2022

Van 26 tot en met 30 juli vindt het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval plaats. Voor het Zomercarnaval worden in Rotterdam enkele straten afgesloten. Dat kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van het Erasmus MC. Bezoekers en medewerkers moeten rekening houden met wat extra reistijd.

Coolsingel dicht 

Tijdens het festival en in de op- en afbouwfase wordt de Coolsingel afgesloten voor alle verkeer. Vanaf donderdag 28 juli, 20.00 uur wordt de Coolsingel aan beide zijden afgesloten.

Kruiskade

De Kruiskade is afgesloten op zaterdag 30 juni tussen 13:00 – 20:00 dan is deze hierdoor niet meer bereikbaar.

Weena

Het Weena is op zaterdag 30 juli van 13.00 uur tot 20.00 uur uit westelijke richting afgesloten ter hoogte van Kruisplein.  

Het Weena is op zaterdag 30 juli van 13.00 uur tot 20.00 uur uit westelijke richting ook afgesloten ter hoogte van Karel Doormanstraat.

Witte de Withstraat

Op zaterdag 30 juli wordt omstreeks 10.00 uur de Witte de Withstraat afgesloten voor verkeer. Parkeergarage Hartmansstraat blijft tot 12.00 uur bereikbaar. Op maandag 1 augustus, na 07:00 uur is het gebied weer vrij voor de diverse weggebruikers.

Westblaak

Op zaterdag 30 juli is tevens tussen 13.30 en 16.30 uur de Westblaak afgesloten omdat dan de Zomercarnaval Straatparade de Rochussenstraat oversteekt. De route van de Straatparade is als volgt: 

  • Blaak – Schiedamsedijk – Witte de Withstraat – Museumpark – Mathenesserlaan – Nieuwe 
  • Binnenweg – Eendrachtsplein – Westblaak – Karel Doormanstraat – Weena – Hofplein – 
  • Coolsingel - Churchillplein. 
Tijdens de afsluitingen worden er geen voertuigen op de route doorgelaten, met uitzondering van politie, ambulances en brandweer.