Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Keuzehulp Thuisarts.nl
Nieuws

Verken uw zorgwens met de keuzehulp van Thuisarts.nl

2 april 2020

Nadenken over de eigen wensen voor toekomstige zorg en behandeling. De nieuwe keuzehulp op Thuisarts.nl helpt mensen hierbij en maakt het makkelijker om dit te bespreken met naasten en de behandelend (huis)arts.

De keuzehulp is ontwikkeld door onderzoekers van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC in samenwerking met het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) en diverse patiëntenorganisaties. 

Zorg en behandelwensen

Ida Korfage, projectleider: “De online keuzehulp helpt mensen bijvoorbeeld om na te denken over welke zorg en behandeling ze zouden willen als hun gezondheid achteruit gaat. Willen ze dan iemand aanwijzen die deze wensen kan vertegenwoordigen, namelijk een zorgvertegenwoordiger?”

Wilsverklaring

Promovendus Doris van der Smissen vult aan: “De keuzehulp geeft ook handvatten voor het opstellen van een wilsverklaring. Iedereen kan gebruikmaken van de keuzehulp, al is het waarschijnlijk dat mensen met een chronische ziekte of oudere mensen hier eerder behoefte aan hebben.” 

Coronavirus

“In de huidige tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus en COVID-19, kan het extra belangrijk zijn om na te denken over zorg en behandelwensen. Welke zorg wil iemand liever wel of niet? Deze nieuwe keuzehulp kan daarmee helpen”, aldus de onderzoekers.

Thuisarts.nl

De nieuwe keuzehulp is te vinden op https://www.thuisarts.nl/keuzehulp/verken-uw-wensen-voor-zorg-en-behandeling. De ontwikkeling is mogelijk gemaakt door ZonMw en maakt onderdeel uit van het programma Palliantie. Meer dan zorg.