Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

What Matters To You-Dag in het Erasmus MC

5 juni 2024

Het Erasmus MC staat op donderdag 6 juni in het teken van de What Matters To You (WMTY)-Dag. Een dag waarop zorgmedewerkers, patiënten, en hun naasten extra aandacht besteden aan persoonsgerichte zorg. Kwaliteit van zorg draait immers niet alleen om de beste medische zorg, maar ook om het rekening houden met individuele wensen en behoeften. Doe ook mee en laat ons weten wat voor u belangrijk is.

Uit ervaring en onderzoek blijkt dat patiënten tevredener zijn over de zorg wanneer er rekening wordt gehouden met hun persoonlijke waarden, voorkeuren en wensen. Ze voelen zich begrepen en gaan gemotiveerder de behandeling in.

Daarom werkt Erasmus MC samen met u en uw naasten om zorg op maat te leveren. Dit betekent dat we samen beslissen over behandelingen en dat uw input belangrijk is voor het verbeteren van de zorg. Door naar u te luisteren, krijgen we meer inzicht in wat echt bijdraagt aan kwaliteit van leven. Tijdens What Matters To You-Dag op 6 juni staan we hier extra bij stil.

Complimentenkaartjes

Om het gesprek te starten, maken we gebruik van complimentenkaartjes die we uitdelen op de poliklinieken en in de klinieken. Op deze kaart kunt u aangeven wat uw bezoek of verblijf in het ziekenhuis aangenamer maakt, of wat u waardeert aan de geleverde zorg. Kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis kunnen op deze kaartjes tekenen of schrijven wie of wat hun dag een beetje leuker maakt.

Door uw antwoord op de kaart te schrijven en aan een zorgverlener te geven, helpt u ons om elke dag persoonsgerichte zorg te leveren. We delen ook informatieboekjes uit waarin u kunt lezen hoe u als patiënt uw stem kunt laten horen. In het boekje vindt u bovendien een puzzel en sudoku voor wat vermaak tijdens het verblijf in het ziekenhuis.

Knutselen en Tafeltennissen in het Sophia

‘What Matters To You?’ betekent ook even ontspannen en genieten. Kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur in de centrale hal meedoen aan allerlei leuke activiteiten, zoals knutselen, tafeltennis, sporten met de Nintendo Wii of een film kijken.

Uw mening telt!

Iedere dag doen we in het Erasmus MC ons best om persoonsgerichte zorg te leveren, en op de What Matters To You-Dag geven we hier extra aandacht aan. Uw bijdrage is belangrijk. Praat met uw zorgverlener, deel uw ervaringen en laat ons weten wat voor u belangrijk is. Bezoek de ‘Uw mening telt’-pagina voor alle manieren waarop u uw stem kunt laten horen. Samen zorgen we ervoor dat elke patiënt zich gehoord en begrepen voelt.

Meer informatie

Wil je meer weten over de What Matters To You-Dag of persoonsgerichte zorg? Stuur een e-mail naar patientalspartner@erasmusmc.nl.