Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Farmacogenetica Profiel in een app bij laboratorium Farmacogenetica

12 maart 2021

Het Erasmus MC heeft per 10 januari een app beschikbaar waarin DNA paspoorten die bij het Erasmus MC zijn gemaakt, onder een code-nummer bekeken kunnen worden op een smartphone. Hierbij is dan ook gelijk alle medicatie zichtbaar in relatie tot uw DNA informatie. 

Farmacogenetica App uitgebreid 

Als u via uw behandelaar een farmacogenetisch profiel laat maken bij het Erasmus MC in Rotterdam, dan kunt u met deze app uw uitslagen direct raadplegen. Zo heeft u uw profiel altijd bij de hand. Daarnaast heeft u het voordeel dat er updates plaatsvinden in het geval er nieuwe medicatie wordt toegevoegd of de doseringsadviezen worden aangescherpt.

U kunt bovendien een DNA rapport opvragen in pdf format, toegestuurd naar uw email adres. Voor patiënten die hun paspoort in 2020 bij het Erasmus MC hebben laten maken, is het mogelijk om dit als nog in de App op te nemen. Stuurt u dan een email naar Farmacogenetica met daarin uw naam, geboortedatum en datum uitgifte Erasmus MC Paspoort. Uw DNA-paspoort gegevens in de App zijn anoniem, en alleen gekoppeld via een uniek codenummer.

De app is te vinden onder “Farmacogenetica Profiel” in de Apple Appstore en in de Android Google Playstore. Download nu de app voor Android of uit de Apple Store.

Bij vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het laboratorium Farmacogenetica.