Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Verpleegkundige specialisatie

Acute Opname Afdeling

Startmoment: 4 x per jaar in januari, april, september en november.
Duur: De totale opleiding varieert in duur door de verschillende mogelijkheden.
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie

Werk je of wil je werken als verpleegkundige op een Algemene Acute Opname Afdeling (AOA)? Als jouw afdeling een specifiek karakter heeft, dan is de AOA-opleiding van Erasmus MC Zorgacademie geknipt voor jou!

Over deze opleiding

Overzicht

De inhoud van de AOA-opleiding wordt na de BIAZ (Basis Intensieve Acute Zorg) mede bepaald door het karakter van de afdeling waar je werkt.

Inhoud

Je volgt een brede opleiding binnen de acute zorg, waarmee je na het behalen van je AOA diploma kunt werken als beginnend professional op meerdere afdelingen binnen de Acute Zorg. De BIAZ als basis met het accent op methodisch werken, ABCDE-methode, klinisch redeneren en bewaken vitale functies.  De brug naar jouw praktijk wordt gebouwd door de prominente plaats die trainingen en scenario/simulatie onderwijs en toetsing innemen in het opleidingsprogramma.

In de specifieke gids vind je meer informatie over de opleiding. 

Resultaat

Afhankelijk van de door jou, in samenspraak met je praktijk, gemaakte keuze ontvang je een diploma of certificaten voor losse leereenheden. Volg je binnen vijf jaar een andere opleiding dan leiden de behaalde leereenheden tot vrijstellingen.

Praktische informatie

Startdata

Er wordt 4 x per jaar gestart in januari, april, september en november.
Sluitingsdatum van de aanmelding is één maand voorafgaande aan de introductiedag.

De totale opleiding varieert in duur door de verschillende mogelijkheden, de BIAZ duurt 6 dagen. Er is een gezamenlijk startmoment ongeveer een maand voorafgaand aan de BIAZ. Je bereidt je voor op de BIAZ en haalt zodoende het maximale uit groepsbijenkomsten en trainingen.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je een diploma verpleegkunde nodig met BIG registratie.

Programma

Het vervolg na de BIAZ is gericht op zelfstandig, zelfsturend en zelfverantwoordelijk ontwikkelen in je vakgebied. Ondersteunt door nieuwe kennis en kunde. Natuurlijk in samenwerking met experts uit het veld, klasgenoten en jouw praktijk.

Onderdelen die aan de orde komen zijn:

  • Circulatie 23 deel 1 en 2, de leereenheid vormt het verdiepende vervolg op de Inleiding ritme in de BIAZ Circulatie. Je beoordeelt naast ritmestroken ook ECG’s. Workshops vormen de kern van dit onderdeel. De duur is 2 dagen met een interval van 14 dagen. De totale tijdsinvestering is 32 SBU.
  • Respiratie 37, je bouwt voort op de Basis van de BIAZ Respiratie. De zorgvrager met Astma, COPD in de verschillende fasen van het ziekte proces staat centraal.
    De duur is 1 dag. De totale tijdsinvestering is 11 SBU.
  • Centraal Zenuwstelsel/stroke 15, is de vervolgleereenheid na de BIAZ CZS. In kaart brengen en bewaken van zorgvragers met hoofdpijn, neurologische klachten, Stroke, TC en epilepsie evenals vroege neurorevalidatie. De duur is 1 dag. De tijdsinvestering is 18 SBU.
  • Trauma 49, je leert waar opvang van traumapatiënten volgens de landelijke richtlijnen aan moet voldoen. Inclusief de ABCDE-SIM game, die bekroond is met de Smarter E-learning award, voor serious gaming (ontwikkeld door artsen en verpleegkundigen van het Erasmus MC). Jouw volgende stap in je professionele ontwikkeling?! De totale tijdsinvestering is 28 SBU.
  • Vaatchirurgie 87, je bent drie dagen in de dynamische en snel veranderende wereld van dit vakgebied. Anatomie, de diabetische voet en geavanceerde behandelmethoden; ontmoet de experts van de vakgroep Vaat uit het Erasmus MC. Totale tijdsinvestering 24 SBU.
  • Specialistische reanimatie 67 is het logische vervolg op BLS en AED vaardigheden met reële scenario’s training en toetsing.
  • Thema leereenheden waarin opgenomen: klinische- en zorgethiek, orgaandonatie, wettelijke kaders, bejegening en agressie training. Je neemt actief deel aan discussies, workshops en training(en). zodat je leert te zorgen voor jezelf en de ander, en groeit als professional. De duur is 3 dagen. Totale tijdsinvestering 30 SBU.
  • Verantwoorde zorg, je schrijft een Critical Appraissed Topic (CAT) in samenwerking met medestudenten en doet op basis van jullie CAT een voorstel tot een verbetering van zorg.

Kosten

Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht unit Intensieve Acute Zorg vind je hier.

Nieuws

Hoe kun je je aanmelden?

Digitaal aanmelden via Osiris.

Algemene voorwaarden

Lees ook onze leveringsvoorwaarden.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier