Over de AVG-opleiding
Wat is de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten?
De opleiding tot arts verstandelijk gehandicapten is een jong en dynamisch vak dat volop in ontwikkeling is. Het is een driejarige postacademische beroepsopleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij horen ook stages bij aangrenzende medische disciplines, zoals neurologie, genetica en psychiatrie.
De opleiding tot arts voor verstandelijk gehandicapten is in Nederland ondergebracht bij de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC.
Lees meer over de opleiding op de website van onze AVG-opleiding.
Aios worden?
Arts voor verstandelijk gehandicapten: een nog onbekend maar uitdagend vak, volop in ontwikkeling.
Voor wie is de AVG-opleiding?
Ben jij creatief, houd je van puzzelen en van veel afwisseling, maar ben je daarnaast ook geduldig en een goede samenwerker? Dan is de opleiding tot arts voor verstandelijk gehandicapten iets voor jou!
Wie kiest voor een loopbaan als arts voor verstandelijk gehandicapten, kiest voor een breed en specialistisch vak dat volop in ontwikkeling is. Affiniteit met de doelgroep, samenwerken, geduld, creativiteit en methodisch denken zijn belangrijke aspecten in het dagelijkse werk van een AVG. Ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is een pré.
Arbeidsvoorwaarden
Je treedt voor de duur van de opleiding in dienst bij de SBOH. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO SBOH. De opleiding kan in deeltijd worden gevolgd. Op de website van de AVG-opleiding vind je meer informatie.
Heb je interesse in de AVG-opleiding?
De opleiding start jaarlijks op 1 februari, sluitingsdatum voor de opleiding is 1 september in het voorafgaande jaar. Maar je kunt het hele jaar door contact opnemen voor meer informatie via avgopleiding@erasmusmc.nl.Of lees meer over aios worden op de website van onze AVG-opleiding.
Praktijkopleider worden?
Word praktijkopleider voor aios tot arts verstandelijk gehandicapten!
Wie kan praktijkopleider worden?
Ben je een duizendpoot, houd je van kennis overdragen en samenwerken en wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten? Dan is de rol als praktijkopleider iets voor jou!
Als opleider komt er veel op je af. Naast de competenties die je als AVG hebt, wordt er van je verwacht dat je de aios richting, ruimte en ruggensteun biedt. Dit betekent dat je duidelijk sturing geeft én op je handen kunt zitten. De kunst van goed opleiden zit hem in de balans hiertussen. Soms vooroplopen en leiden en op andere momenten aansluiten en volgen.
Opleiding tot opleider
Als praktijkopleider ondersteun je samen met de docenten op het opleidingsinstituut (Erasmus MC) de aios bij het ontwikkelen van competenties die een AVG nodig heeft. Zelf word je daarom opgeleid tot opleider volgens het competentieprofiel dat de KNMG hiervoor heeft opgesteld. De trainingen hiervoor worden deels samen met de opleiders van de opleiding Specialist Ouderengeneeskunde gevolgd in de Schola Medica in Utrecht.
Heb je interesse om praktijkopleider te worden?
Neem voor meer informatie over het worden van een praktijkopleider contact op met het secretariaat via avgopleiding@erasmusmc.nl, of met Rina Bijleveld, docent Opleidersscholing, via h.bijleveld@erasmusmc.nl.Of lees meer over het worden van een praktijkopleider voor aios tot arts verstandelijk gehandicapten op de website van onze AVG-opleiding.