Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education
Onderwijsaanbieder

Huisartsgeneeskunde

Studentenonderwijs

De afdeling Huisartsgeneeskunde geeft onderwijs in de bachelor- en masterfase van de opleiding Geneeskunde. De belangrijkste onderwijsonderdelen zijn consultvoeringvaardigheden en het coschap Huisartsgeneeskunde tijdens de basisopleiding. Bijvoorbeeld klinisch redeneren, gespreksvoeringtechnieken en lichamelijk onderzoek. Het onderwijs vindt plaats op zowel de medische faculteit als in de huisartsenpraktijk.

Over studentenonderwijs Huisartsgeneeskunde

Het studentenonderwijs Huisartsgeneeskunde geeft innovatief onderwijs, biedt een huisartsgeneeskundig perspectief en neemt een leidende rol in de gehele opleiding Geneeskunde.

Met interactief onderwijs willen wij de dokters voor de toekomst klaarstomen. Daarin verzorgen wij algemene vaardigheden zoals het voeren van gesprekken met patiënten, verrichten van lichamelijk onderzoek en klinisch redeneren. Daarnaast besteden we aandacht aan het belang van samenwerken en de rol van de huisarts: de spil in de gezondheidszorg.

Tijdens de bachelor Geneeskunde

Tijdens de gehele bachelor Geneeskunde verzorgen wij opbouwend interactief onderwijs in kleine groepen, waarbij we gespreksvaardigheden en lichamelijk onderwijs aanleren.

Zo wordt er geoefend met casuïstiek, er zijn simulatiepatiënten, studenten leren van elkaar door elkaar feedback te geven en er zijn studie- en werkgroepen waardoor studenten samenwerken om kennis en vaardigheden te vergroten.

Tijdens de master Geneeskunde

Binnen de master Geneeskunde Geneeskunde verzorgt Studentenonderwijs:

  • Het regulier coschap Huisartsgeneeskunde (6 weken)
  • Het keuzecoschap Huisartsgeneeskunde (3-6 weken)
  • Het oudste coschap Huisartsgeneeskunde (12 weken)

Lees meer over het Huisartsgeneeskunde Masteronderwijs op de website van de EUR.

Huisartsopleiding

De huisartsopleiding is een driejarige postacademische beroepsopleiding, waarin het werken in de praktijk gecombineerd wordt met cursorisch onderwijs.

Het eerste en derde jaar van de opleiding wordt grotendeels in de huisartspraktijk doorgebracht. In het tweede jaar worden, afhankelijk van de ervaring, drie verschillende stages gelopen: in een ziekenhuis, verpleeghuis en GGZ-instelling.

Bekijk de pagina over onze Huisartsopleiding.