Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) - (klassikale training)

Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie

Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) inclusief Basiskwalificatie Examinering (BKE)

Over deze opleiding

Overzicht

Wil je jezelf verder ontwikkelen als docent binnen het Erasmus MC? Dan is de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) iets voor jou! De BKO is een certificaat dat aantoont dat je over de basiskennis en -vaardigheden beschikt om goed onderwijs te geven en te ontwerpen. 

Doelgroep: Docenten in het (academisch) onderwijs die niet primair als docent zijn opgeleid, maar binnen hun functie wel onderwijs geven en ontwikkelen. De BKO is een landelijk erkende onderwijskwalificatie.  

Gesubsidieerd het BKO volgen? Dat is mogelijk voor alle medewerkers binnen het Erasmus MC die minimaal 50 uur per jaar groepsgebonden activiteiten verzorgen binnen het Erasmus MC aan een academische bachelor of master geneeskunde, inclusief Nanobiologie, Klinische technologie, NIHES en de research masters van de Erasmus MC Graduate School (Health Sciences, Clinical Research, Molecular Medicine, Infection & Immunity, Neuroscience, Genomics in Society) kunnen de BKO bekostigd volgen.   

LET OP: Val je binnen de bovenstaande doelgroep, klik dan op deze link om je in te schrijven. 

Inhoud: Het vertrekpunt van de BKO-opleiding is jouw werkpraktijk als docent. Gebaseerd op de landelijke BKO-competenties zijn de volgende processen uitgangspunt voor dit leertraject:     

1.  Onderwijs op lesniveau  

2.  Begeleid studenten individueel  

3.  Coördineer en waarborg kwaliteit  

4.  Toetscyclus (BKE)  

5.  Ontwerpen van onderwijseenheid  

6.  Evidence Based Practice (voor (praktijk)opleiders)    

Het BKO bestaat uit fysieke en online bijeenkomsten. Deze bereid je voor aan de hand van opdrachten in Itslearning en bronnen en literatuur in Ask Erasmus MC. Ask Erasmus MC blijft ook na het leertraject beschikbaar zodat je alle informatie weer kan opzoeken zodra je deze nodig hebt.  Aan het einde van het leertraject toon je de competenties aan in een e-portfolio. Wanneer je het leertraject met goed gevolg afrondt, heb je aantoonbaar voldoende didactische- en toetsdeskundigheid om je te kwalificeren als docent. Je ontvangt een BKO- en een BKE-certificaat.   

Programma:

  • Kick-off BKO: 1 dagdeel  

  • Onderwijs op lesniveau: 5 dagdelen  

  • Begeleid studenten individueel: 3 dagdelen  

  • Coördineer en waarborg kwaliteit: 1 dagdeel  

  • Toetscyclus (BKE): 5 dagdelen 

  • Ontwerpen van een onderwijseenheid: 3 dagdelen 

Let op: 

  • Voor de begeleiding op de werkvloer zoek je zelf een werkbegeleider. Deze collega is senior in onderwijs en heeft (bij voorkeur) zelf de BKO gevolgd.   

  • Om de BKO te kunnen behalen, moet je onderwijs geven aan groepen, studenten begeleiden, verantwoordelijk zijn voor een toets of toetsvragen en onderwijsmateriaal ontwikkelen. Indien je niet alle bovenstaande taken uitvoert in je werk, is het niet mogelijk je BKO af te ronden. Ben je wel geïnteresseerd om een deel van de BKO te halen, kan je je inschrijven voor de losse processen via Eduplaza.   

Meer informatie: 

Voor meer informatie: zie via ‘documenten’  de Studiegids en de Veelgestelde vragen.  

Heb je nog verdere vragen? Mail dan naar docent.BKO@erasmusmc.nl 

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Eduplaza

Kosten

De kosten bedragen € 4.950,00

Nieuws