Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) - (klassikale training)

Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie

Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) inclusief Basiskwalificatie Examinering (BKE)

Over deze opleiding

Overzicht

Doelgroep: Alle medewerkers binnen het Erasmus MC die minimaal 50 uur per jaar groepsgebonden activiteiten verzorgen binnen het Erasmus MC aan een academische bachelor of master geneeskunde, inclusief Nanobiologie, Klinische technologie, NIHES en de research masters van de Erasmus MC Graduate School (Health Sciences, Clinical Research, Molecular Medicine, Infection & Immunity, Neuroscience, Genomics in Society) kunnen de BKO bekostigd volgen. 

LET OP: Val je onder deze doelgroep, klik dan op deze link om je in te schrijven.

Inhoud: Wil je leren op welke wijze je een leerzame activerende les kunt geven of waar een toets aan moet voldoen? 

Het Erasmus MC wil haar studenten vanuit een inspirerende onderwijsomgeving opleiden en hecht veel waarde aan de kwaliteit van onderwijs. Daarbij is de betrokkenheid, het enthousiasme en expertise van jou als docent van essentieel belang. Permanente professionele ontwikkeling van jou als docent is belangrijk om de beoogde kwaliteit te bereiken en om jou te blijven inspireren. 

De BKO is een landelijke onderwijskwalificatie voor docenten in het (academisch) onderwijs die niet primair als docent zijn opgeleid, maar binnen hun functie wel onderwijs geven. 

Het vertrekpunt van de BKO-opleiding is de praktijk van de (wetenschappelijk) docent/ (praktijk) opleider. Je maakt gebruik van het leer-werkplek-portaal Ask Erasmus MC en de elektronische leeromgeving Itslearning tijdens dit leertraject. Ask Erasmus MC blijft beschikbaar voor de uitvoering van jouw BKO gerelateerde werkzaamheden, ook na het leertraject, zodat je alle informatie opkunt zoeken zodra je deze nodig hebt.   

Je krijgt didactische vaardigheden aangereikt en gaat hier ook uitgebreid mee oefenen. Je leert onderwijs te ontwerpen en je leert op welke manier je een toets construeert.  

Gebaseerd op de landelijk BKO-competenties zijn de volgende werkprocessen uitgangspunt voor dit leertraject:   

1.  Onderwijs op lesniveau
2.  Begeleid studenten individueel
3.  Coördineer en waarborg kwaliteit
4.  Toetscyclus (BKE) 
5.  Ontwerpen van onderwijseenheid
6.  Evidence Based Practice (voor (praktijk)opleiders)  

De fysieke- en online bijeenkomsten bereid je voor aan de hand van opdrachten in Itslearning en Ask Erasmus MC.   

Aan het einde van het leertraject toon je de competenties aan in een e-portfolio, waar minimale eisen voor zijn geformuleerd.   

Het leertraject, Basiskwalificatie Onderwijs, is ontleend aan de eindtermen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) en de Basiskwalificatie Examineren (BKE). Wanneer je het leertraject met goed gevolg afrondt, heb je aantoonbaar voldoende didactische- en toetsdeskundigheid, om je te kwalificeren als docent, studiebegeleider en examinator. 

Kosten: 4950 euro

Inhoudelijke vragen: Zie het tabblad documenten voor de studiegids, klik hier voor de veelgestelde vragen of mail naar docent.bko@erasmusmc.nl.

Praktische informatie

Startdata

donderdag 12 september 2024 09:30:00 - donderdag 8 mei 2025 12:30:00
Beschikbare plaats(en): 4

Kosten

De kosten bedragen € 4.950,00

Aanmelden en voorwaarden