Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Verpleegkundige specialisatie

Herkennen en opvang Vitaal bedreigde patiënt (voorheen BSIAZ)

Startmoment: Rooster op aanvraag.
Duur: een informatiemiddag, 2-3 scholingsdagen en een trainingsdag
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie

Werk jij als jonge of juist ervaren verpleegkundige in de praktijk? De BSIAZ geeft je praktische handvatten voor klinisch redeneren volgens de 6 stappen van klinisch redeneren, juiste interventies kiezen en geeft je meer actuele vakkennis.

Over deze opleiding

Overzicht

Werk jij als jong gediplomeerd verpleegkundige in de praktijk en zoek jij naar handvatten om theorie uit de basis opleiding toe te passen in het werk. Zou jij willen leren met behulp van de stappen in het klinisch redeneren jouw kennis te integreren in jou handelen? Of ben je op zoek naar een opstap voor een specialistische vervolgopleiding.
of
Werk jij als ervaren verpleegkundige in de praktijk en merk jij dat de jong gediplomeerd verpleegkundige om je heen werken en leren met behulp van pc, e-learning, POP /PAP, portfolio en klinisch redeneren? Zou jij dit willen leren en daarbij ook je vakkennis aanvullen met de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de Herkennen en opvang van de Vitaal bedreigde patiënt
of
Je herkent je niet in het bovenstaande en vindt leren gewoon leuk!

Inhoud

Na het volgen van de scholing:
• Inventariseer & analyseer jij de toestand van de zorgvrager in acute situaties met behulp van de stappen in het klinisch redeneren;
• Kies jij jouw interventies naar aanleiding van de analyse die jij hebt gemaakt;
• Merk jij dat je meer vakkennis hebt en daardoor je rol in het multidisciplinaire team beter kunt vorm geven.

Resultaat

Wanneer ontvang jij een certificaat? Bij het op tijd "inleveren" van een voldoende gevuld & beoordeeld portfolio.

Waarom bij Erasmus MC?

Het Erasmus MC beschikt over een groot Patiëntvrij Leerziekenhuis, waar vaardigheden in een veilige leeromgeving getraind kunnen worden.

Erasmus MC Academie acute zorg beschikt over een flexibel samenhangend aanbod welke in een carrouselmodel aangeboden wordt.

Overige informatie

Maatwerk is mogelijk. 

Praktische informatie

Startdata

Startdata in afstemming met de unit IAZ.

De totale BSIAZ bestaat uit een informatiemiddag en 2-3 scholingsdagen en een Scenario/Simulatie trainingsdag binnen 2 tot 3 maanden.

Toelatingseisen

Diploma verpleegkunde, BIG geregistreerd;
Dienstverband met een zorginstelling (of werkzaam als ZZP’er)

Programma

Wat heb je nodig om het programma goed te doorlopen? Een enthousiaste, eerlijke, proactieve en open leerhouding. Dit betekent voorafgaande aan de binnenschoolse leeractiviteiten werken aan de voorbereidende opdrachten, het aanleggen van je portfolio, meedoen met de binnenschoolse leeractiviteiten en het op tijd inleveren van de praktijkopdrachten & portfolio. En ook het op tijd hulp vragen!

Kosten

Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht unit Intensieve Acute Zorg vind je hier.

Voorbereiding

Wij bieden het onderwijs blended aan. Dit betekent dat je je als student moet voorbereiden middels e-learning en webinars. Voor een aantal leereenheden moet je een bewijs van deelname aan deze e-learning of webinar overhandigen aan de opleider om deel te mogen nemen aan het binnenschools onderwijs of de simulatietraining.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Digitaal aanmelden via Osiris

Algemene voorwaarden

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier