Nieuws

Bericht van de Koning

18 maart, 2020

Vandaag werd bestuursvoorzitter Ernst Kuipers gebeld door Koning Willem-Alexander die het personeel van Erasmus MC een hart onder de riem wil steken. Zie onderstaand bericht van Ernst Kuipers aan alle medewerkers van het Erasmus MC.

Koning Willem Alexander
Afbeelding: ZM De Koning.


Koning Willem-Alexander heeft mij verzocht om namens hem aan jullie allen te laten weten dat hij met ons meeleeft en enorm veel waardering heeft voor de inzet van jullie allemaal, of jullie nu op de IC, SEH, verpleegafdelingen of OK werken of op andere manieren ondersteuning bieden. 

Hij kon zich zijn bezoek aan het nieuwe Erasmus MC goed herinneren en hij noemde onder andere het personeel dat hij ontmoet heeft in de facilitaire gang en bij de beddenwascentrale. Hij realiseert zich dat ook schoonmakers, logistieke medewerkers en vele anderen een belangrijke rol spelen om het ziekenhuis draaiende te houden en er voor te zorgen dat we goede zorg kunnen bieden aan al onze patiënten.

De Koning informeerde verder met veel belangstelling naar het wetenschappelijk onderzoek dat nu plaatsvindt naar het corona-virus, naar onze voorbereiding op de golf patiënten die wij verwachten, naar de manier waarop we hierover met jullie communiceren en naar de steun die wij aan onze collega’s in Noord-Brabant bieden. 

We hebben het gehad over het contrast tussen patiënten die een dag na hun hartoperatie al weer van de IC af kunnen om verder op de afdeling te herstellen (zo’n patiënt had hij tijdens zijn bezoek ontmoet), en ernstig zieke corona-patiënten die soms wel drie weken beademd moeten worden. 

We hebben verder nog gesproken over het risico op besmetting van eigen medewerkers en de test-voorziening die wij hiervoor hebben ingericht. Ook de mogelijkheden om 1-persoonskamers te gebruiken voor beademing van ernstig zieke patiënten zijn aan de orde gekomen. 

Het was een mooi en warm gesprek, waarin hij veel steun uitsprak voor ons allen in deze spannende tijden. Ik geef deze boodschap met heel veel genoegen door aan jullie allemaal!