Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Prijswinnaars opening academisch jaar

3 september 2019

Het nieuwe academisch jaar is gisteren door de Erasmus Universiteit geopend. Tijdens de opening kregen twee Erasmus MC’ers een prijs uitgereikt als stimulerende impuls voor hun carrière.

Beste reseachmaster
De prof. G.W.J. Bruinsprijs voor de beste reseachmaster student ging naar Maeve van den Aakster voor haar summa cum laude cijferlijst (gemiddeld 9,2) en tweejarige stage op de afdeling Viroscience van het Erasmus MC. Met de prijs van 4.500,- euro hoopt ze in de toekomst onderzoek te doen naar infectieziekten aan de universiteit in Hong Kong (Instituut Pasteur).

Van den Aakster: “Ik doe de onderzoeksmaster Infection & Immunity met focus op infectieziekten en de overdracht van deze virussen tussen dieren en mensen. Wereldwijd is dit een complex maatschappelijk probleem dat speelt in arme en rijke landen. In Azië zie je steeds vaker dat vogelgriep ook mensen besmet en doodt. Heel belangrijk vind ik dat we onderzoek doen vanuit het perspectief van mens, dier én milieu, ook wel ‘one health approach’ genoemd. Op deze manier maken we een betere voorspelling van uitbraken mogelijk en door tijdig ingrijpen hopen we epidemieën in de toekomst te kunnen voorkomen.”

Twee mastertitels
De prof. H.W. Lambersprijs is voor een excellente student met twee mastertitels. Die prijs nam Silvan Licher in ontvangst. Licher heeft in 2016 de master Geneeskunde afgerond. Tijdens zijn studie was hij onderdeel van de Honours Class 2010 van het Erasmus MC. Na het behalen van zijn master is hij begonnen met zijn promotietraject bij de afdeling Epidemiologie van het Erasmus MC. Gedurende de eerste periode van zijn promotietraject heeft hij de Masteropleiding Klinische Epidemiologie cum laude afgerond.