Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

TeamNL van NOC*NSF waardeert inzet medici

9 september 2020

Uit handen van Cees-Rein van den Hoogenband, medisch directeur van TeamNL van NOC*NSF, heeft een aantal Erasmus MC-ers, en daarmee hun afdeling, een plaquette ontvangen als symbolische dank voor hun inzet voor de topsport in Nederland. Daarmee mogen zij zich High Performance Partners van TeamNL noemen.

Diverse afdelingen van enkele Nederlandse ziekenhuizen zijn erkend als High Performance Partner van TeamNL. Deze erkenning volgt op jarenlange samenwerking met de medische staf van TeamNL. Ook Erasmus MC is ‘leverancier’ van medische kennis. 
TeamNL Partners groep

Hoogwaardig netwerk medici

Cees-Rein van den Hoogenband licht toe: "De afgelopen acht jaar zijn er grote stappen gezet naar een kwalitatief hoogwaardig netwerk van allerlei medici: zoals sportartsen, orthopeden, radiologen, cardiologen en neurologen. Maar ook internisten zoals Jelmer Alsma en Gerrie Prins, schildklierspecialisten Edward Visser en Robin Peeters en kaakchirurg Eppo Wolvius. En met Annemiek van der Eijk is nu ook virologie vertegenwoordigd. Veel specialisten zetten zich belangeloos en vaak in vrije uurtjes in om topsporters zo snel en goed mogelijk te begeleiden op medisch gebied. Dat wordt ook mogelijk gemaakt door hun werkgevers. Die extra inspanningen van specialisten en centra hebben de topsportgeneeskunde in Nederland afgelopen jaren op de kaart gezet. Wij zijn ons daar als medische staf van TeamNL zeer van bewust, en daarom hebben we nu die verschillende instellingen benoemd als TeamNL High Performance Partner."

High Performance Partners in Erasmus MC

Jelmer Alsma (internist acute geneeskunde) is betrokken bij de voorbereiding en training van de ploegartsen in acute opvang en behandeling van sporters met hitteletsel tijdens de Olympische Spelen van Tokyo. Daarnaast heeft hij samen met Annemiek van der Eijk protocollen van de sportbonden over het hervatten van trainingen tijdens de COVID-19 uitbraak beoordeeld en van advies voorzien.

De schildklierspecialisten Robin Peeters (internist-endocrinoloog en hoofd afdeling Inwendige Geneeskunde) en Edward Visser (internist-endocrinoloog en hoofd Schildkliercentrum Rotterdam) hebben educatie over schildklierproblematiek verzorgd aan sportartsen van NOC*NSF alsmede in overleg met de koepel een protocol voor diagnose en behandeling van schildklierproblematiek vastgesteld. Tevens is het Schildkliercentrum Rotterdam de preferred partner in Nederland voor verwijzingen m.b.t. schildklierproblematiek bij topsporters.

Gerrie Prins (internist acute geneeskunde / intensivist )is betrokken bij de voorbereiding en training van de ploegartsen in acute opvang en behandeling van sporters met hitteletsel tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo.

Annemiek van der Eijk, arts-microbioloog en viroloog van de afdeling Viroscience is betrokken als consulent betreffende de diagnostiek en kliniek van COVID-19. Zij heeft samen met Jelmer Alsma protocollen van de sportbonden over het hervatten van trainingen tijdens de COVID-19 uitbraak beoordeeld en van advies voorzien.

Eppo Wolvius (Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurg en afdelingshoofd) is met zijn afdeling verantwoordelijk voor de mondscreenings programma’s van de olympische sporters.

Op de foto van links naar rechts: Gerda Op het Veld, projectleider TeamNL Experts; drs. Peter Verstappen, chefarts Tokyo 2020 TeamNL, NOC*NSF; dr. Maarten Moen, prestatiemanager TeamNL, NOC*NSF, Jelmer Alsma, Edward Visser, Robin Peeters, Gerrie Prins, dr. Cees-Rein van den Hoogenband, medisch directeur TeamNL, NOC*NSF; Annemiek van der Eijk. Op de foto ontbreekt Eppo Wolvius.