Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Meedoen aan onderzoek

REVEAL-studie

Doelgroep: Alle volwassen personen van 18 jaar of ouder zonder huidige achillespeesklachten en zonder achillespeesklachten in het verleden.
Duur: 1 poliklinisch bezoek. Dit kost in totaal ongeveer 20-25 minuten.
Startdatum: Gestart in oktober 2020

Vastleggen normwaarden van achillespees structuur met een nieuwe echografische techniek en kuitspierkracht bij gezonde proefpersonen.

Over dit onderzoek

Welke patiënten kunnen deelnemen?

Alle volwassen personen van 18 jaar of ouder zonder huidige achillespeesklachten en zonder achillespeesklachten in het verleden.

Wat zijn de voorwaarden?

Voorwaarden voor deelname is dat u 18 jaar of ouder bent zonder huidige achillespeesklachten en zonder achillespeesklachten in het verleden. Verder dient u uw toestemming voor deelname te verlenen.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor dit onderzoek door een mail te sturen naar t.sleeswijkvisser@erasmusmc.nl

Wat willen we bereiken?

Met dit onderzoek willen we met specifieke metingen op een echografie beeld beoordelen hoe de structuur van gezonde achillespezen eruit ziet. Daarnaast willen we bepalen wat als een normale kuitspierkracht kan worden beschouwd. Door dit onderzoek met een grote internationale groep uit te voeren, kunnen we ook goed inschatten welke factoren invloed hebben op de peesstructuur en kuitspierkracht.

Wat gaan we doen?

U krijgt een echo onderzoek van de achillespees en voert een korte test uit om de kracht van de kuitspier te meten. Van tevoren vult u een vragenlijst in. Dit kost in totaal ongeveer 20-25 minuten.

Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van een kuitspier krachtoefening.

De zorgverlener bestudeert een deelnemer die een kuitspier krachtoefening uitvoert

Op de foto hieronder wordt een echo gemaakt van de achillespees.

De zorgverlener maakt een echo van de achillespees

Deelnemende centra