Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Opbrengst Sporten voor Sophia 2022

20 juni 2022

Wat een weekend! Terwijl buiten het zonnetje scheen, werkten veel mensen zich binnen in het zweet voor onze patiënten! De jaarlijkse indoorfietsmarathon Sporten voor Sophia, georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Sophia, heeft daardoor €234.566,- opgeleverd voor het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis!

Tijdens deze 31ste editie van dit evenement sprongen ruim 900 deelnemers op de fiets om geld in te zamelen voor de realisatie van het So Fit & Fun Centrum voor kinderen met hart- en longaandoeningen. We kijken terug op een succesvol en feestelijk evenement!

Wat gebeurt er in het So Fit en Fun Centrum?

Het Kinderthoraxcentrum in het Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen, de luchtwegen, de slokdarm en/of het middenrif. Voor de kinderen die hier komen is sporten en intensief spelen minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling. Om hen met een gerust hart te laten bewegen wil het Kinderthoraxcentrum het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren, om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is.

Dank aan iedereen

Grote dank gaat uit naar alle deelnemers, presenters, vrijwilligers, fotografen Rob Sportfotografie en Marielle Ruizeveld, het team van Sophia Media, Topsportcentrum Rotterdam, sponsoren en donateurs. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!

Noteer alvast in jullie agenda: volgend jaar is Sporten voor Sophia op 11 en 12 februari! Tot dan!