Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Sophia Media groepsfoto vrijwilligers
Nieuws

Sophia Media laat kinderen even vergeten dat zij in het ziekenhuis zijn

30 november 2022

Niemand ligt voor de lol in het ziekenhuis, ook onze jonge patiënten niet. Daarom doen we er in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis alles aan om een opname zo prettig mogelijk te maken voor hen. Kinderen kunnen enorm genieten van de evenementen die Sophia Media (voorheen Sophia TV & Evenementen) organiseert. Hiermee laten we de kinderen voor even vergeten dat zij in het ziekenhuis zijn.

Sophia Media

Twee keer per week maakt Sophia Media live tv-uitzendingen voor en door patiënten in onze eigen tv-studio. De kinderen kunnen actief deelnemen aan Sophia Media, zowel voor als achter de camera. Als cameraman, presentator of regieassistent. Ook komen de leukste bekende Nederlanders op bezoek. Zo zijn  DJ Tiësto, Koningin Maxima, Joris Lutz, Mega Mindy en veel spelers van Feyenoord al eens langs geweest. Omdat niet alleen tv-uitzendingen en video’s worden gemaakt, gaat Sophia TV & Evenementen sinds dit jaar verder onder de naam Sophia Media.

Deze nieuwe naam brengt talloze mogelijkheden met zich mee om nog meer te betekenen voor het ziekenhuis. Annelies Blom, onze eventmanager, vertelt: “Het kijkgedrag van kinderen is namelijk enorm aan het veranderen. Ze stellen steeds meer hun eigen programma samen uit het aanbod van de diverse sociale media. Wij spelen hierop in met speciale evenementen en het uitbreiden van ons aanbod, naast de tv-uitzendingen natuurlijk. Door onze nieuwe, mobiele studio kunnen wij door het hele Erasmus MC aan de slag, ook voor de volwassenen. De nieuwe naam past hier veel beter bij!”

Jongen achter de camera

Onvergetelijke dagen

Dit jaar heeft Sophia Media al veel geslaagde evenementen georganiseerd. “De kinderen kunnen tijdens die evenementen echt even vergeten dat ze ziek zijn”, aldus Annelies Blom. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn bijvoorbeeld dierendag  en 'Sophia's Got Stars'. Afgelopen 4 oktober is de tuin van het Sophia weer omgetoverd tot kinderboerderij en zijn allerlei verschillende dieren geaaid en bekeken. Ook gaan jaarlijks honderden zieke kinderen met hun familie naar de Sophia Feyenoord voetbalwedstrijd. Wil jij op de hoogte blijven van de evenementen van Sophia Media? Volg dan het Sophia Kinderziekenhuis op sociale media (Instagram of Facebook) of abonneer je op het Youtube-kanaal van Sophia Media en houd de website in de gaten. Sophia Media heeft sinds kort ook een eigen nieuwsbrief! Schrijf je in via deze link

Annelies, de vrouw achter Sophia Media

Annelies met paard op dierendag
 Annelies Blom is de vrouw achter Sophia Media. Door haar enthousiasme en energie staan maandelijks de mooiste evenementen op de planning die blije gezichtjes tevoorschijn toveren. Als kind lag Annelies zelf veel in het ziekenhuis. “Dit was heel saai en ik wist toen al: als ik later groot ben wil ik het heel anders aanpakken.” Tegenwoordig wordt geen enkele feestdag vergeten en kijken de kinderen alweer uit naar het volgende evenement. “Dat is waar ik het voor doe, kinderen weer even kind laten zijn”.  

 

Meer lezen over Annelies en haar passie? Vorige maand is dit interview op de website van RTV Rijnmond gepubliceerd. 

Vrijwilligers

Annelies wil ook alle vrijwilligers en medewerkers bedanken die het elke keer weer mogelijk maken om alle evenementen en activiteiten voor de kinderen te organiseren. Wilt u zelf ook helpen als vrijwilliger bij een van onze evenementen? Vul dan dit formulier in

Sophia Media groepsfoto vrijwilligers

TV-studio Sophia Media met ziekenhuisbedden en kinderen

Live TV uitzendingen

Halloween gala groepsfoto

Sophia Halloween Gala 2022