Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Cheque KTC Banner
Nieuws

1,6 miljoen euro voor het Kinderthoraxcentrum

19 juli 2022

Stichting Vrienden van het Sophia heeft vorige week een cheque van ruim 1,6 miljoen euro overhandigd aan Marco Schnater (voorzitter Kinderthoraxcentrum en kinder- en longchirurg), Arend van Deutekom (kindercardioloog) en Mariëlle Pijnenburg (kinderlongarts) van het Kinderthoraxcentrum. Met dit bedrag kan het So Fit & Fun Centrum gerealiseerd worden.

Elk jaar zet Stichting Vrienden van het Sophia zich in voor één van de profileringsgebieden van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De opbrengsten van grootschalige evenementen als Sporten voor Sophia en het Lichtjesdiner gaan dan naar dit doel. Dit jaar stond de campagne in het teken van het Kinderthoraxcentrum.

Realisatie So Fit & Fun Centrum

Het mooie bedrag van 1,6 miljoen gaat gebruikt worden voor de realisatie van een specialistisch sport- en spelcentrum, het So Fit & Fun Centrum. In dit centrum kunnen kinderen met problemen aan het hart, de longen, de luchtwegen, de slokdarm en/of het middenrif met een gerust hart bewegen en kijken wat er buiten hun beperkingen mogelijk is. Sporten en intensief spelen is voor deze groep kinderen namelijk minder vanzelfsprekend; maar juist extra belangrijk.

Kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een springkussen te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring.

Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven, wat ook een positief effect kan hebben op (de omgang met) hun aandoening.

Meer informatie

Op de website van het Kinderthoraxcentrum kunt u meer informatie vinden over het So Fit & Fun Centrum.

Bedrag op cheque KTC met confetti

De eindcheque is uitgereikt aan Marco Schnater (voorzitter Kinderthoraxcentrum en kinder- en longchirurg), Arend van Deutekom (kindercardioloog) en Mariëlle Pijnenburg (Kinderlongarts) van het Kinderthoraxcentrum.