Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Denken in oplossingen zit in onze genen

Het Erasmus MC Transplantatie Instituut biedt patiënten optimale zorg rondom hun transplantatie. Met maximale overlevingskans. Iedere patiënt krijgt begeleiding op maat voor het beste resultaat. Daarbij is het uitkiezen van goede donororganen erg belangrijk. Het vormt het startpunt voor een succesvol verloop na de transplantatie.

Door onze rijke ervaring kunnen wij meer bieden. Wij gaan altijd nét een stapje verder. Wij zoeken naar mogelijkheden. Wij denken aan wat kán in plaats van waarom het niet zou kunnen. Dat is onze instelling.

Kennis delen

Wij hebben kennis over ernstige lever-, nier-, long- en hartziekten. Binnen ons topinstituut werken vooraanstaande transplantatie-specialisten samen. Daardoor blijven we voortdurend van elkaar leren. Dat is belangrijk, want de kennis over transplantatie van één orgaan werkt door in de kennis over transplantatie van andere organen.

Beste resultaat

Wij willen de beste transplantatiezorg voor volwassenen én kinderen. Complex, zeldzaam en soms acuut. Altijd zijn we op zoek naar oplossingen. Als het niet vooruit kan, dan doen wij het achterstevoren. Samen met de patiënt zorgen we voor het beste resultaat van zijn of haar transplantatie.

Meest geschikte donororgaan

Een gezond orgaan is heel belangrijk bij transplantatie. We brengen de organen in de best mogelijke conditie vóór transplantatie. Dat geeft de patiënt de beste kansen. En zo gaat het orgaan zo lang mogelijk mee. Samen met wetenschappers speuren onze transplantatie-specialisten steeds naar nieuwe behandelmogelijkheden. Want, de sterfte op de wachtlijst móet omlaag.

Gezond leven

En, wanneer wij iemand een donororgaan hebben mogen geven, dan blijven we levenslang betrokken. Zodat de kwaliteit van het leven goed blijft. En we snel eventuele complicaties kunnen ondervangen. We begeleiden onze patiënten bij een gezonde leefstijl.

Welkom bij het Transplantatie Instituut.


Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks