Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Vanaf 1 mei digitale uitnodiging voor poliklinische afspraak

25 april 2022

Heeft u een afspraak bij ons op de polikliniek? Vanaf 1 mei 2022 ontvangt u de uitnodiging hiervoor digitaal. Dat doen we om papier, kosten en tijd te besparen. En het zorgt voor een duidelijk overzicht van al uw afspraken en bijbehorende informatie in Mijn Erasmus MC.

Zodra we een nieuwe afspraak voor u inplannen, ontvangt u een e-mail met een verwijzing naar het patiëntenportaal Mijn Erasmus MC. Daar staat de afsprakenbrief en bijbehorende informatie klaar. U bent op deze manier snel op de hoogte van actuele afspraken in het Erasmus MC. 

 

900.000 brieven

Elk jaar versturen we ongeveer 900.000 poliklinische afspraakbrieven. Dat vraagt veel werk van verschillende medewerkers. Het kost veel papier, enveloppen en portokosten. En het versturen van afspraakbrieven per post gaat redelijk traag: het duurt een paar dagen voordat de brief in de brievenbus ligt. 

 

Het voordeel van het digitaal versturen van afspraakbrieven is dat u de brief direct ontvangt. Ook levert het een belangrijke bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. 

 

Standaard 

Het digitaal versturen van de afspraakbrief wordt vanaf 1 mei de standaard werkwijze, behalve als u dit niet wil of als dit om een andere reden niet mogelijk is. In Mijn Erasmus MC kunt u controleren of uw persoonlijke e-mailadres bekend is. Hier kunt u ook uw e-mailadres aan ons doorgeven of wijzigen.

  

DigiD

Het Erasmus MC vindt het belangrijk aan te sluiten bij de digitale mogelijkheden en ontwikkelingen. Om uw eigen medisch dossier te kunnen inzien (via Mijn Erasmus MC), heeft u een DigiD nodig. Dit geldt ook voor kinderen die onder behandeling zijn van het Sophia Kinderziekenhuis.

 

Heeft u of uw kind nog geen DigiD? Dan kunt u deze aanvragen via de website van DigiD. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een DigiD 3 werkdagen duurt.