Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Erasmus MC is veilig te bezoeken

21 oktober 2020

Patiënten, begeleiders en bezoekers kunnen het Erasmus MC veilig bezoeken. Zowel voor hen als voor medewerkers zijn maatregelen genomen om besmetting met COVID-19 te voorkomen.


Mondneusmaskers en gelaatsschermen

Het Erasmus MC volgt de landelijke richtlijnen als het gaat om het dragen van mondneusmaskers. In de gebieden die toegankelijk zijn voor patiënten, hun bezoekers en begeleiders, draagt iedereen vanaf 13 jaar die in beweging is een mondneusmasker of gelaatsscherm (faceshield). U mag een zelfgemaakt masker dragen. Zodra we zitten, op 1,5 meter van elkaar, mag het masker of scherm af. Dit advies geldt voor patiënten, bezoekers én medewerkers in het Erasmus MC. 

Zorgverleners voorzichtig met uw gezondheid

Voor zorgverleners die direct contact hebben met patiënten of specifieke behandelingen bij patiënten uitvoeren, zoals bloedafname, zijn er duidelijke afspraken over het dragen van het soort beschermingsmiddelen, zoals een medisch mondneusmasker en/of faceshield. Zorgverleners en andere medewerkers met klachten blijven thuis en worden getest. Daarnaast blijven de al bestaande hygiëne maatregelen uiteraard ook van kracht, zoals het regelmatig desinfecteren van de handen en hoesten/niezen in de elleboog. 

Aanpassingen in gebouwen

In de gebouwen van Erasmus MC zijn allerlei maatregelen doorgevoerd om de zorg veilig door te kunnen laten gaan. Denk aan afgeplakte zitruimten in wachtruimtes, eenrichting looproutes, spatschermen bij inschrijfbalie’s en een beperkt aantal mensen in de lift. Wij zorgen er ook voor dat (mogelijk) besmette patiënten gescheiden blijven van andere patiënten.

Helpt u mee aan een veilig Erasmus MC?

Patiënten, begeleiders en bezoekers vragen wij ook hun steentje bij te dragen. Kom niet bij COVID-klachten! Patiënten krijgen 3 dagen vóór hun polikliniekbezoek het verzoek om in het patiëntenportaal ‘Mijn Erasmus MC’ een COVID-19 vragenlijst in te vullen. Vul dit zo eerlijk mogelijk in. Met patiënten waarbij uit de COVID-19 vragenlijst komt dat zij COVID-klachten hebben, wordt contact opgenomen. Wij zorgen dan voor een passende oplossing voor uw afspraak. Heeft u geen internetverbinding naar uw patiëntenportaal, dan wordt u gebeld. Bij klachten krijgt u een nieuwe poliklinische afspraak, of u krijgt een afspraak om te testen.

Bij de belangrijkste hoofdingangen van ons ziekenhuis staan zogenaamde stewards. Zij wijzen patiënten, begeleiders en bezoekers op de coronaregels die in ons ziekenhuis gelden. Volg hun aanwijzingen goed op. Als u verschijnselen van corona heeft, dan geven zij u een medisch mondneusmasker. U treft bij de ingangen ook handdesinfectiezuilen aan. Desinfecteer hier uw handen bij binnenkomst. Uw handen wassen op de toiletten kan natuurlijk ook.

De allerbelangrijkste regel blijft: houd afstand van elkaar. Zorg voor 1,5 meter afstand, ook als u als bezoeker een opgenomen patiënt bezoekt. Zo helpen we verspreiding van het virus tegen te gaan. Voor uw en onze gezondheid. Dan kan iedereen ons ziekenhuis veilig blijven bezoeken.

Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen