Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Nieuw: Erasmus MC Graduate School

26 maart 2021

Promovendi en research-masterstudenten kunnen sinds kort terecht bij de Erasmus MC Graduate School voor onderwijs en ondersteuning.

Promovendi en research-masterstudenten kunnen sinds kort terecht bij de Erasmus MC Graduate School voor onderwijs en ondersteuning. Dat maakte prodecaan prof. dr. Maarten Frens bekend op de jaarlijkse PhD day op 19 maart.  

De Graduate School is de centrale plek voor promovendi en research-masterstudenten aan het Erasmus MC. De organisatie coördineert het onderwijs en biedt ondersteuning op het gebied van mentale gezondheid.  

‘We willen het bestaande onderwijs voor promovendi beter vindbaar en toegankelijk maken. Voor nieuwe studenten zorgen we voor een warm welkom in Rotterdam. Zo krijgen internationale studenten een buddy, organiseren we een maandelijkse introductiedag en bieden we mentale hulp aan studenten die vast dreigen te lopen’, legt prodecaan Frens uit. Hij is tevens de scientific director van de Graduate School.  

Voor de research master zet de Graduate School in op betere coördinatie van de vijf bestaande opleidingen - en de zesde in de maak. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk vermarkten en uitwisseling van keuzevakken tussen de masters. Er zal ook nadrukkelijk aandacht komen voor de convergentie met de TU Delft en de Erasmus Universiteit. 

De Graduate School zal een rol spelen bij een betere registratie van promovendi en er zijn plannen voor ondersteuning van begeleiders van promotietrajecten. ‘We hopen de druk op de schouders van begeleiders te verlagen, doordat we ons als organisatie nu ook bekommeren om de studenten.’