Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Webinar voor transplantatiepatiënten over kinderwens en zwangerschap

13 maart 2023

Op donderdag 30 maart 2023 van 19.00 - 20.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor patiënten die een transplantatie hebben ondergaan.

Onze specialisten gaan graag met u in gesprek over het onderwerp ‘kinderwens en zwangerschap na transplantatie’. Deze webinar is de tweede in een serie van zes webinars over het leven na een transplantatie.

Het leven weer oppakken

U heeft een transplantatie ondergaan. Na een intensieve behandelperiode breekt een fase aan van herstel en het leren leven met een transplantaat. Vaak blijkt er in de spreekkamer onvoldoende tijd te zijn voor het bespreken van onderwerpen die voor u ook belangrijk zijn. Dat realiseren wij ons. En daarom gaan wij hierover graag met u in gesprek tijdens een aantal online informatiebijeenkomsten. 

Kinderwens en zwangerschap  

Onze tweede webinar gaat over kinderwens en zwangerschap. U bent na uw transplantatie aan een nieuwe fase in uw leven begonnen. Een fase waarin een kinderwens mogelijk (weer) een belangrijke rol speelt. Wat zijn de mogelijkheden na een orgaantransplantatie? Kunt u vader of moeder worden? Als dit mogelijk is, bespreken met u welke voorbereidingen er nodig zijn en wat de uitkomsten van een zwangerschap na transplantatie kunnen zijn.

Voor wie?

Onze specialisten van het Transplantatie Instituut staan (online) voor u klaar om u te informeren en om uw vragen te beantwoorden. Bent u niet in het Erasmus MC Transplantatie Instituut onder behandeling, maar heeft u elders een transplantatie ondergaan? Ook dan is deze webinar interessant voor u. Wij zorgen voor een live verbinding, waar u – samen met uw naasten- vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit om deze online bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan.

Programma  

Dr. Marleen van Buren leidt het gesprek. Zij is gepromoveerd op zwangerschap na niertransplantatie. Zorgverleners die gespecialiseerd zijn op het gebied van transplantatie en kinderwens & zwangerschap houden een presentatie en/of beantwoorden uw vragen tijdens deze webinar: 

Deelnemen 

Het is niet nodig om u van tevoren aan te melden voor deze webinar. U kunt de bijeenkomst eenvoudig hieronder volgen. Wij starten de livestream om 18:45 uur en de webinar begint om 19:00 uur.

 

Vraag aan het panel?  

Tijdens de webinar kunt u onze deskundigen een vraag stellen via een chatbericht. U mag uw vraag ook – tevoren – naar ons toesturen via transplantatieinstituut@erasmusmc.nl. Wij proberen uw vraag dan tijdens de bijeenkomst te beantwoorden, zonder uw naam daarbij te vermelden.

Andere webinars 

Onze eerste webinar over ‘intimiteit en seksualiteit’ kunt u terugkijken op onze website. In de loop van dit jaar volgen nog vier webinars voor transplantatiepatiënten. Deze gaan over: 

  • beweging en voeding (20 april 2023) 
  • gevoelens en zingeving 
  • werk en vergoedingen 
  • medicatie en therapietrouw 

Wij kunnen u persoonlijk informeren over deze komende webinars. Als u dat wilt, stuur dan een e-mail naar transplantatieinstituut@erasmusmc.nl. Wij sturen u nadere informatie toe zodra de eerstvolgende webinar gepland is.

Hanneke heeft een donornier en kreeg een kerngezonde baby. Lees haar verhaal op Amazing Erasmus MC.

Meer informatie over het Erasmus MC Transplantatie Instituut vindt u op onze website