Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

L.C. (Lars) Steggink

Internist-oncoloog in opleiding

  • Specialisme
  • Interne oncologie
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Sinds 2022 werk ik als arts-assistent in het Erasmus MC Kanker Instituut. Ik ben in opleiding tot medisch specialist in het vakgebied interne geneeskunde, meer specifiek op het gebied van de medische oncologie (de zorg voor patiënten met kanker). U treft mij in de spreekkamer op de polikliniek, de verpleegafdeling of de spoedeisende hulp.

Dit vakgebied staat voortdurend in beweging met nieuwe inzichten en ontdekkingen. Teamwork staat centraal. Met allerlei betrokken zorgverleners, maar juist ook met u als patiënt. Samen zoeken we uit wat de beste behandelmogelijkheden zijn voor uw specifieke situatie.

Werkervaring & opleidingen

Opleidingen

Na de opleiding tot arts aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte ik als arts-onderzoeker op de afdeling medische oncologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Ik onderzocht de uitkomsten en bijwerkingen op de lange termijn van de behandeling van patiënten met borstkanker en patiënten met zaadbalkanker. In 2022 ben ik op dit onderwerp gepromoveerd.

Voor mijn opleiding tot medisch specialist heb ik drie jaar in het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede gewerkt en een jaar in het UMCG. In 2022 maakte ik de overstap naar het Erasmus MC Kanker Instituut voor de differentiatie medische oncologie.