Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Buddyhuis

Dankzij de Buddy4Care app kunnen patiënten met elkaar in contact komen en ervaringen delen. Zowel voor, tijdens als na hun ziekte.

Let op: Dit is een pilot voor patiënten met borstkanker en ouders en patiënten van het Kinderthoraxcentrum. De app is (nog) niet beschikbaar voor andere patiëntgroepen.

Lotgenotencontact na diagnose

Mensen die een ingrijpende diagnose krijgen, kunnen te maken krijgen met gevoelens van angst en onzekerheid. Hoe verwerkt u de diagnose en wat gaat er de komende tijd gebeuren?

Contact met een lotgenoot of ervaringsdeskundige kan in zo'n situatie heel waardevol zijn en helpen bij de verwerking van de diagnose. Daarnaast kan het inzichten geven wat je als patiënt kan verwachten van de behandeling en hoe je hiermee kan omgaan in het dagelijkse leven.

Een eigen buddy

Een buddy is een andere patiënt die ooit eens dezelfde diagnose heeft gekregen, een behandeling heeft ondergaan en de ziekte heeft verwerkt. Een buddy begrijpt u vaak beter dan wie dan ook. Het contact kan gaan van een appje, belletje tot een ontmoeting. U kunt vragen stellen aan uw buddy of uw zorgen delen.

Pilot

Binnen het Erasmus MC loopt een pilot met de app Buddy4Care, ontwikkeld door Het Buddyhuis. Via deze app worden patiënten aan elkaar gekoppeld om samen in contact te komen en ervaringen te delen. De pilot met deze app loopt van oktober t/m december 2023 en wordt ingezet om lotgenotencontact tot stand te brengen voor de doelgroepen jonge vrouwen met borstkanker en ouders en patiënten van het Kinderthoraxcentrum.

Voor meer informatie of vragen: buddyhuis@erasmusmc.nl

Meer informatie en aanmelden

Lotgenotencontact: Buddy voor patiënten met borstkanker

Wat is de rol van een buddy bij borstkanker?

Een buddy is iemand met de diagnose borstkanker die ervaringen en/ of praktische informatie met u wilt delen. Een buddy kan midden in de behandeling zitten of de periode van behandeling hebben afgerond.

Wie de diagnose borstkanker te horen krijgt, kan verschillende gevoelens en emoties ervaren zoals angst en onzekerheid. Hoe verwerkt u de diagnose, wat gaat er gebeuren, hoe gaat u om met de gevolgen van een behandeling en hoe houdt u zoveel mogelijk eigen regie en uw leven op de rit? Contact met een buddy (lotgenoot) kan dan heel waardevol zijn.


Het contact kan gaan via de app, telefonisch of er kan een ontmoeting plaatsvinden. U kunt vragen stellen aan uw buddy of uw zorgen delen.

Heeft u behoefte aan een buddy of zou u een buddy willen zijn voor iemand?

Vul dan deze vragenlijst in om u aan te melden. Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar buddyhuis@erasmusmc.nl.

Lotgenotencontact: Buddy voor ouders Kinderthoraxcentrum

Wanneer uw kind te maken krijgt met een hartaandoening, kunnen er allerlei vragen bij u opkomen. Deze vragen kunt u natuurlijk stellen aan het behandelteam van het Kinderthoraxcentrum.

Naast dit behandelteam vindt u het misschien fijn om met een andere ouder of naaste te praten die dit ook heeft meegemaakt. Deze buddy kan ervaringen met u delen. Dit kan door appen, bellen of elkaar ontmoeten.

 

"Een luisterend oor of een goed gesprek met een buddy over de ziekte van uw kind."

 

Heeft u behoefte aan een buddy of zou u buddy willen zijn voor iemand?

Vul dan deze vragenlijst in om u aan te melden. Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar buddyhuis@erasmusmc.nl.

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks