Nieuws

Helpend hartje

9 april, 2020

Erasmus MC heeft het platform helpendhartje.nl gelanceerd. Hier kan iedereen vanuit huis met een digitaal kaartje een hart onder de riem steken van alle mensen die op dit moment druk bezig zijn het land draaiende te houden.

Al wekenlang komen er in het Erasmus MC bergen lieve kaarten en tekeningen binnen voor het (zorg)personeel. Dat is fantastisch maar het zijn er zó ontzettend veel, dat we ze niet allemaal kunnen ophangen. En dat is jammer, want nu ziet lang niet iedereen ze. Daarom lanceren we het platform helpendhartje.nl. Via dit platform kan iedereen, veilig vanuit huis een digitaal kaartje sturen naar alle mensen die op dit moment druk bezig zijn het land draaiende te houden, dus naast zorgmedewerkers ook supermarktpersoneel, politie, schoonmakers enzovoort.

Hoe werkt helpendhartje.nl?

Op de site helpendhartje.nl kunt u kiezen uit acht verschillende kaarten: zeven met een hartje en een tekst en een blanco kaart waarop u een eigen plaatje kunt zetten. Op de gekozen kaart kunt u een boodschap intikken. Vervolgens noteert u uw naam en klikt u op verzenden. Uw kaartje verschijnt dan op het platform tussen alle andere kaartjes. Zo kunnen alle mensen voor wie de kaarten zijn bedoeld zien hoe zeer er aan hen wordt gedacht.

De acteur John Buijsman legt het in onderstaand filmpje vanuit huis nog eens haarfijn uit. Doet u ook mee? Ga naar helpendhartje.nl.

We hopen op duizenden helpende hartjes!