Nieuws

Speciale opvang vóór ingang SEH

27 maart, 2020

Voor de ingang van de Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC, is een tijdelijk gebouw geplaatst: de Externe Triage Unit (ETU).

In verband met de extra verwachte aanloop van patiënten, maar vooral vanwege infectiepreventie redenen, neemt de Spoedeisende Hulp (SEH) vanaf vrijdag 27 maart deze ETU in gebruik. 

Externe Triage Unit

Met behulp van de Externe Triage Unit wordt het mogelijk om al in een vroeg stadium een scheiding te maken in COVID-verdachte-patiënten en niet-COVID-verdachte patiënten. Het doel van het Erasmus MC is om deze groepen uit preventie overwegingen zo veel mogelijk van elkaar te scheiden.  

Medewerkers in de ETU hanteren de volgende groepen:

  1. Niet-COVID-verdachte patiënten : binnen het SEH-proces te zien, volgens de gebruikelijke procedure. Zij worden vanuit de ETU alsnog doorverwezen naar de reguliere ingang van de SEH.
  2. COVID-verdachte patiënten: worden binnen in de ETU ingeschreven en beoordeeld naar de ernst van de situatie en vervolgens via een aparte ingang van de SEH in aparte ruimtes verder gescreend.
  3. COVID-verdachte patiënten, maar verdere screening in het Erasmus MC niet nodig. Worden ook in de ETU ingeschreven en beoordeeld en mogen (evt. met leefregels) naar huis. 

ETU aanmelden

Een paar feiten

het tijdelijk gebouw is 16 bij 5 meter. Het bestaat uit een voorselectieruimte, wachtruimte, inschrijfruimte en twee triagekamers. Is verwarmd en volledig aangesloten op het netwerk en andere voorzieningen van het Erasmus MC. De ETU wordt bemand door medisch studenten, een administratieve medewerker, artsen en verpleegkundigen.

In totaal zijn dat 3 tot 6 personen. Het gebouw is in eerste instantie elke dag open van 10 tot 23.00 uur. Buiten deze tijden worden patiënten onder bepaalde voorwaarden via de gewone ingang van de SEH geholpen. Aan de deur van de ETU staat een beveiliger om buiten de (verkeers)situatie in de gaten te houden, de weg te wijzen en de orde te bewaren, als dat nodig is.