Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Operatie

Ulnaropathie

Indien de klachten aanhouden ondanks bovenstaande niet-operatieve maatregelen of bij lang bestaande klachten wordt voor een operatie gekozen.

Over deze operatie

Wat we gaan doen

Bij een operatie wordt het knelpunt van de zenuw weggehaald, waardoor er geen druk meer op de zenuw staat. Afhankelijk van uw situatie wordt gekozen voor één van deze drie behandelopties:

  • Decompressie van de zenuw. Verwijderen van bindweefsel en opheffen van andere beklemmende structuren rond de zenuw. Hierdoor krijgt de zenuw meer ruimte. Dit is de standaard operatie.

    Een zenuwtranspositie. Hierbij wordt de zenuw naar de boven- en binnenkant van de arm verplaatst. De zenuw wordt dan niet meer gerekt bij het buigen van de arm en krijgt meer ruimte.

  • Een zenuwtranspositie met spierbedekking. Idem het bovenstaande waarbij de zenuw bedekt wordt met een van de spieren. Hierdoor wordt de zenuw beschermt tegen druk van buitenaf.


Resultaat

  • Na een ulnaropathie operatie kan het in enkele gevallen nabehandeling nodig zijn. De nabehandeling bestaat veelaluit oefentherapie

  • Afhankelijk van de duur en de ernst van de beknelling zal de zenuw na de operatie herstellen. De cubital tunnel syndroom klachten van gevoelloosheid en tintelingen verdwijnen soms al direct na de ingreep, maar vaak pas na verloop van tijd. Indien er voor de operatie ook krachtsverlies aanwezig was, zal de herstelperiode waarschijnlijk langer zijn.  

  • De elleboog kan enige tijd wat stijver zijn.

  • Soms komt het voor dat het litteken en het gebied rondom het litteken langere tijd (weken tot maanden) gevoelig zijn bij aanraken en druk zetten. Deze klachten zijn vrijwel altijd tijdelijk.


Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor