Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Diabetologie

Wanneer: maandag tot en met vrijdag

Voor de behandeling van diabetes.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Van u wordt verwacht dat u de arts zo goed mogelijk informeert. Het is belangrijk dat u alle gegevens verstrekt die nodig zijn voor het stellen van een goede diagnose en de eventuele behandeling. Tijdens het spreekuur maakt de arts afspraken met u over het vervolg. Wanneer verder onderzoek nodig is, krijgt u van de doktersassistente alle benodigde informatie, formulieren en materialen.

U wordt vriendelijk gevraagd om bij uw eerste bezoek uw medicatielijst mee te nemen.

Onze begeleiding

Het diabetesteam bestaat uit artsen, diabetesverpleegkundigen, diëtisten en een medisch psycholoog.

De artsen die spreekuur houden op de polikliniek zijn niet altijd dezelfde. Vaak werkt een specialist samen met één of meer specialisten of internisten in opleiding. 

Met name internisten in opleiding zijn maar een bepaalde periode werkzaam op de polikliniek. Dit betekent dat u bij een volgend bezoek aan de polikliniek een andere arts kunt ontmoeten. Deze arts is toch goed op de hoogte van uw gezondheidstoestand, omdat alle gegevens worden opgeschreven in het medisch dossier (status). 

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Diabetes mellitus

Diabetes-mellitus

Behandelingen

Deze multidisciplinaire polikliniek is gericht om complexe vormen van diabetes te behandelen. Ons team bestaat uit internisten, diabetesverpleegkundigen, diëtisten en een medisch psycholoog

 

Ons team werkt bij de behandeling van patiënten met diabetes veel samen met andere afdelingen:
1. Het voetenteam is een samenwerking met de vaatchirurg, internist, revalidatiearts, orthopeed, verpleegkundig specialist, diabetesverpleegkundige, gipsmeester, podotherapeut en schoenmaker.
2. Multidisciplinair spreekuur diabetes en zwangerschap. Dit is een spreekuur met een internist, gynaecoloog, diabetesverpleegkundige en diëtist.
3. Samenwerking met de afdeling longziekten bij patiënten met cystic fibrosis en longtransplantatie.
4. Samenwerking met de afdeling Hart en Vaatcentrum bij patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaataandoening

 

Behandeling van diabetes mellitus

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Maandag tot en met vrijdag

Onderzoek

Om de diagnose te kunnen stellen is bloedonderzoek nodig. Na het stellen van de diagnose wordt door bloed en urineonderzoek de diabetesregulatie verder gecontroleerd

Diabetes mellitus

Behandelteam

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor