Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Zorgpad kinderwens en zwangerschap bij reumatische ziekten

Wanneer: Dit spreekuur wordt iedere maandag en dinsdag gehouden op de poli Reumatologie van het Erasmus MC.
Gebouw: Polikliniek Reumatologie

Patiënten (vrouwen en mannen) met reuma of systeemziekten met een kinderwens of zwangerschap krijgen bij bezoek aan deze polikliniek medisch advies door een gespecialiseerd reumatoloog en gespecialiseerd reumaverpleegkundige.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Reuma en systeemziekten behandelen bij kinderwens en zwangerschap is een uitdaging. Uit onderzoek is gebleken dat het van belang is dat de ziekte niet te actief mag zijn ten tijde van de bevruchting en daarna. Gespecialiseerde zorg en persoonlijk advies is dan ook hard nodig.

Tijdens een bezoek aan de polikliniek krijgt iedere patiënt een op maat gemaakt behandelplan door een gespecialiseerd reumatoloog. Daarnaast geeft de de gespecialiseerd reumaverpleegkundige de aankomende ouders uitgebreide uitleg over de zwangerschap, medicatie, ziekteactiviteit en zorg voor de baby. Op deze polikliniek wordt er nauw samengewerkt met andere specialismen en wanneer het nodig is wordt een doorverwijzing naar een bijvoorbeeld gynaecoloog, klinische geneticus of kinderarts gemaakt.

Bij bezoek aan dit spreekuur worden vrouwen met artritis (bijvoorbeeld Reumatoïde artritis, SpA en Artritis Psoriatica) en zwangerschapswens gevraagd mee te doen aan het PreCARA onderzoek. Ook vrouwen met een andere vorm van reuma dan eerder benoemd, zoals SLE, zijn welkom op dit spreekuur.

Vraag een verwijzing via uw reumatoloog of huisarts voor deze gespecialiseerde zorg.

Onze begeleiding

Uw wordt geholpen door de reumatoloog en de reumaconsulent.
Er is samenwerking met Gynaecologie, Klinische Genetica en Kindergeneeskunde.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor