Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

RTL met Project Glimlach in actie voor Kinderziekenhuizen

13 december 2021

RTL is met Project Glimlach een actie gestart voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Dit is een samenwerking tussen de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen, waaronder het Sophia Kinderziekenhuis. Met de opbrengst van RTL Project Glimlach wil stichting Kinderziekenhuizen van Oranje projecten uitvoeren die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in één van de zeven Nederlandse kinderziekenhuizen behandeld worden.

Sophia Kinderziekenhuis tijdens actieweek Project Glimlach

U heeft het misschien al voorbij zien komen: veel bekende Nederlanders op televisie en sociale media houden een hand omhoog met een smiley. De actieweek van het RTL Project Glimlach vindt deze week namelijk plaats van maandag 13 tot en met vrijdag 17 december. Tijdens de actieweek komen verschillende RTL-gezichten in actie met challenges en worden patiënten en artsen van onder andere het Sophia Kinderziekenhuis in de spotlight gezet. In het volgende overzicht kunt u zien waar en wanneer onze patiënten en artsen te zien en te horen zijn.

 • 16 december in Koffietijd (RTL):
  Priscilla Holleman en Jordi Schijf schuiven donderochtend aan bij Koffietijd. Ze zijn ouders van Alyshia (6), geboren met 1 long, geopereerd door kinder- en longchirurg Marco Schnater en onder behandeling in het Kinderthoraxcentrum van het Sophia Kinderziekenhuis. Ze vertellen aan tafel hun persoonlijk verhaal en leggen uit hoe belangrijk het werk is van medewerkers in ons ziekenhuis. Onze verpleegkunde Denise Vonk schuift ook aan. Alyshia straalt onder andere op het campagnebeeld van Project Glimlach en speelt ook de hoofdrol in het filmpje voor de Lichtjesactie voor Sophia.
 • 17 december in Jinek Junior (Videoland):
  Voor RTL Project Glimlach maakte Eva Jinek éénmalig ‘Jinek Junior’. Jinek ontvangt kinderen die ernstig ziek zijn en vertellen over hun ziekte, maar ook over hun positieve kijk op het leven. Ze spreekt ook met de ouders en zorgpersoneel, over onder meer het belang van angstvrij behandelen. Een bekende vanuit het Sophia Kinderziekenhuis die naast een aantal patiënten aan tafel schuift is anesthesioloog Lonneke Staals. Ze vertelt over het belang van angstvrij behandelen en de rol van Virtual Reality hierin. Ze zal een live demonstratie geven van het gebruik van de VR bril als voorbereiding op de OK.
 • 13-17 december minuutje in het Sophia en 14 december om 19:20 (RTL):
  Het gebruik van de VR-bril als voorbereiding op de OK is ook gefilmd in het Sophia Kinderziekenhuis met patiëntje Jovie (5) en chirurg Sarah Versnel. Het korte filmpje van een minuut met Nicolette van Dam zal de komende week regelmatig voorbij komen bij RTL.
 • 17 december in The Masked Singer (RTL):
  De grote finale avond bij het televisieprogramma The Masked Singer. 

Trots!

We zijn enorm trots op onze toppers! Het Sophia Kinderziekenhuis zet zich al veel in voor pijnreductie bij kinderen, maar het is fijn dat hier nu meer aandacht voor is en er door de opbrengst van deze actie meer onderzoeken en projecten komen om dit nog verder te verbeteren. Laten we samen een glimlach creëren op de gezichten van alle patiënten van de deelnemende Kinderziekenhuizen.

Meer informatie en doneren

Ga voor meer informatie en de mogelijkheid om te doneren naar www.rtl.nl/projectglimlach.

Team van RTL project glimlach