Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Webinars over orgaantransplantatie

Georganiseerd door het
Erasmus MC Transplantatie Instituut

Een overzicht van de tweede reeks webinars georganiseerd door het Erasmus MC Transplantatie Instituut. In deze webinars geven we een inkijkje in uiteenlopende orgaantransplantatie onderwerpen.

Webinars

U wilt graag meer te weten komen over orgaantransplantatie. Als patiënt of als geïnteresseerde in het onderwerp, u bent welkom om deze webinar reeks te volgen. Hier geven we een inkijkje in uiteenlopende orgaantransplantatie onderwerpen. Van orgaanperfusie tot ouders die aan hun kinderen doneren. Ook geven we praktische tips over moeilijke situaties, waar soms in de spreekkamer geen tijd voor is. We gaan het gesprek aan met onze professionals en ervaringsdeskundigen.

Geïnteresseerden, patiënt of niet, zijn welkom om het webinar te volgen. Ook als u niet in behandeling bent bij het Erasmus MC Transplantatie Instituut. Wij zorgen voor een live verbinding, waar u – samen met uw naasten- vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan.

Bekijk ook onze eerste reeks met webinars voor transplantatiepatiënten.

Onderwerpen en data

In de loop van dit jaar organiseren wij meerdere webinars over orgaantransplantatie in de breedste zin van het woord. Deze zullen gaan over de onderwerpen. De lijst zal de komende periode verder aangevuld worden:

  • Voor ouders van getransplanteerde kinderen (maandag 4 maart 2024)

Wij kunnen u persoonlijk op de hoogte houden van deze komende webinars. Als u dat wilt, stuur dan een e-mail naar transplantatieinstituut@erasmusmc.nl. Wij sturen u vervolgens nadere informatie toe zodra de eerstvolgende webinar gepland is.

Bekijk onze webinars over orgaantransplantatie

Webinar 1: Voor ouders van getransplanteerde kinderen (4 maart)

Emoties

Als ouders van een getransplanteerd kind kunt u gevoelens van angst en onzekerheid ervaren. Hoe gaat u om met de emotionele impact van een transplantatie? We geven u tips over hoe u emoties kan verwerken en bieden mogelijkheden aan voor psychologische ondersteuning. Tegelijkertijd ervaart uw kind ook gevoelens, hoe bespreekt u dit? Ook stelt uw kind wellicht vragen over de toekomst. Hoe bespreekt u de toekomst op een begrijpelijke manier?

Vertrouwen

Op een punt gaat uw kind minder medische controles krijgen en vaker alleen op de polikliniek opgevolgd worden. Hoe gaat u als ouder om met deze verandering? We geven tips over hoe u deze overgang zo goed mogelijk door kan gaan. Als ouder van een puber brengt de overgang naar de middelbare school uitdagingen mee. Hoe gaat u hier mee en bespreekt u dit met uw tiener? We geven handvaten hoe u dit kunt navigeren en regie kunt behouden. Tot slot bespreken we ook hoe u vertrouwen kan opbouwen in dagelijkse activiteiten zoals naar school gaan en vakanties vieren. 

Deelnemen

Het is niet nodig om u van tevoren aan te melden voor deze webinar. U kunt de bijeenkomst eenvoudig hieronder volgen. Wij starten de livestream op maandag 4 maart om 18:45 uur en de webinar begint om 19:00 uur. 

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks