Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Webinar voor transplantatiepatiënten over werk en vergoedingen

18 oktober 2023

Op donderdag 2 november 2023 van 19:00 – 20:00 is er een online informatiebijeenkomst voor transplantatiepatiënten over werk en vergoedingen.

Deze webinar is zowel bedoeld voor patiënten die op de wachtlijst staan voor een orgaantransplantatie, als voor patiënten die een transplantatie hebben ondergaan. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek over wanneer het weer mogelijk is om aan het werk te gaan na transplantatie en op welke vergoedingen u (of uw donor) recht heeft. Dit is de vijfde webinar uit een serie van zes webinars van het Transplantatie Instituut.

Intensieve periode 

U wacht op een donororgaan of u heeft al een transplantatie ondergaan. De tijd rondom een transplantatie is een intensieve periode. Vaak blijkt er in de spreekkamer onvoldoende tijd te zijn voor het bespreken van onderwerpen die voor u ook belangrijk zijn. Dat realiseren wij ons. En daarom gaan wij hierover graag met u in gesprek tijdens een aantal online informatiebijeenkomsten. 

Beginnen met (vrijwilligers)werk 

De eerste periode na orgaantransplantatie zullen de dagen nog gevuld zijn met wennen aan het nieuwe orgaan en medicatie. Maar er komt een moment waarop je lichaam beter wordt en je weer hoop kunt hebben voor de toekomst. Je kunt je misschien veel beter voelen dan voor de transplantatie en weer zin hebben om dingen te doen. Maar hoe begin je weer? Hoe vul je je dagen en hoe vind je leuke dingen om te doen?

Vaak denken mensen aan betaald werk of vrijwilligerswerk als ze weer willen gaan werken. Als je langzaam wilt wennen aan het werkende leven, kun je overwegen om te beginnen met vrijwilligerswerk. We bespreken bij wie je het beste hulp kunt zoeken bij re-integratie in de arbeidsmarkt. 

Vergoedingen en andere geldzaken 

Het kan soms lastig zijn om een levensverzekering of hypotheek af te sluiten als je getransplanteerd ben. Zijn hier nog tips voor? Hoe pak je dat aan? Tevens is er aandacht voor levende donoren, welke vergoedingen zijn er voor levende donatie en hoe bespreek je het met je werkgever dat je dit wil gaan doen? 

Panel 

  • Dr. Martijn van den Hoogen, Internist-nefroloog
  • Dwight Kenswill, Nierontvanger 
  • Marian Blom, Nierdonor 
  • Tomas Rejda, Bedrijfsarts 
  • Noura Ammar, Maatschappelijk Werker 
  • Leon van der Valk, Nierontvanger

Deelnemen 

Het is niet nodig om u van tevoren aan te melden voor deze webinar. U kunt de bijeenkomst eenvoudig hieronder volgen. Wij starten de livestream om 18:45 uur en de webinar begint om 19:00 uur.

 

Vragen aan het panel? 

Onze deskundigen kunt u vooraf als tijdens het webinar vragen sturen via transplantatieinstituut@erasmusmc.nl. Wij proberen uw vraag dan tijdens de bijeenkomst te beantwoorden, zonder uw naam daarbij te vermelden.

Eerdere webinars 

Onze eerdere webinars voor transplantatiepatiënten zijn terug te kijken via onze website

Wij kunnen u persoonlijk informeren over deze komende webinars. Als u dat wilt, stuur dan een e-mail naar transplantatieinstituut@erasmusmc.nl. Wij sturen u nadere informatie toe zodra de eerstvolgende webinar gepland is.