Over deze opleiding
Overzicht
Je kunt na de recovery opleiding met aanvullende PACU leereenheden ook werken op een Holding waar onder andere de preoperatieve opvang, het assisteren van de anesthesioloog bij locoregionale- of sedatie anesthesie, assisteren bij inbrengen van lijnen en het aanbrengen van meet- en bewakingsapparatuur kerntaken zijn. Goede communicatieve vaardigheden zijn van belang om de patiënt bij deze intensieve gebeurtenis te begeleiden.
Op de Recovery en de PACU leer je midden tot hoog complexe postoperatieve zorg toe te passen en eventueel 24-uurs IC-zorg na cardio-thoracale ingrepen en na grote long-, vaat- of abdominale chirurgie.
Inhoud
In de opleiding komt de kennis van anesthesie, de chirurgische ingreep en de mogelijke complicaties die daarbij kunnen optreden aan de orde.
Omdat de zorg op deze afdelingen zowel gericht is op volwassenen als kinderen wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan de specifiek aspecten van pre- en postoperatieve zorg voor kinderen. Klinisch redeneren loopt als een rode draad door de opleiding heen.
Je leert verbanden leggen tussen de vitale functies en hier juist op te anticiperen. De leereenheden worden aangeboden in samenhang met andere opleidingen binnen de intensieve en acute zorg.
Omdat je tijdens de opleiding hebt geoefend met scenario´s, simulatiepoppen en lotuspatiënten heb je veel problematiek al in een veilige leeromgeving kunnen analyseren, interpreteren en je interventies toe kunnen passen. Je kan deze nu ook toepassen in je eigen praktijk.
Resultaat
Je opleiding wordt afgerond met een assessment dat wordt afgenomen in de praktijk en in de theorie. Aan de hand van je portfolio wordt dan beoordeeld of je competent bent als beginnend Recovery-PACU verpleegkundige.
V&VN accreditatie en Accreditatie voor verpleegkundige bij BRV (Beroepsgroep recovery verpleegkundige).