Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC

Waarmee kunnen we u helpen?

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
 • ‘Mijn dankbaarheid naar dokter Mathijssen gaat nooit meer weg’

  ‘Mijn dankbaarheid naar dokter Mathijssen gaat nooit meer weg’

  Het is meer dan tien jaar geleden, maar Geertje Hoekstra uit Rotterdam kan zich het moment dat ze over haar fiets heen met haar gezicht op straat viel nog precies herinneren. ‘’Dat wordt nooit meer fluiten’, was het eerste dat ik tegen mijn zoon zei.’ Toch wist chirurg prof. dr. Irene Mathijssen haar lip volledig […]

  Lees meer
 • Bijna tweederde van de kinderen van een ouder met een bipolaire stoornis ontwikkelt zelf een stemmingsstoornis

  Bijna tweederde van de kinderen van een ouder met een bipolaire stoornis ontwikkelt zelf een stemmingsstoornis

  65 procent van de kinderen van een ouder met een bipolaire stoornis ontwikkelt zelf ook een stemmingsstoornis. Dat blijkt uit 20 jaar onderzoek van het Erasmus MC Sophia. Ondanks de psychische klachten kunnen de kinderen vaak goed functioneren, zien onderzoekers Manon Hillegers en Esther Mesman.

  Lees meer
 • ‘Wil je het komende jaar zwanger worden?’

  ‘Wil je het komende jaar zwanger worden?’

  Als het aan gynaecoloog Eric Steegers en gynaecoloog-perinatoloog Annemarie Mulders ligt, is er één vraag die iedere zorgprofessional zou moeten stellen aan jongere patiënten: ‘Wil je het komende jaar zwanger worden?’

  Lees meer
 • Artsen Erasmus MC staan topsporters TeamNL met raad en daad bij

  Artsen Erasmus MC staan topsporters TeamNL met raad en daad bij

  Acht specialisten van het Erasmus MC en een delegatie van TeamNL hebben hun samenwerking geprolongeerd. TeamNL is het sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van atletiek tot zwemmen. Het zijn de honderden topsporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen.

  Lees meer
 • Polikliniek leververvetting moet ernstige leverziekte voorkomen

  Polikliniek leververvetting moet ernstige leverziekte voorkomen

  Het Erasmus MC is gestart met een polikliniek voor patiënten met leververvetting, vroeger ook wel ‘NASH’ genoemd. Maag-darm-leverarts Willem Pieter Brouwer, een van de initiatiefnemers van de poli, had daar goede redenen voor. Er zijn nieuwe geneesmiddelen in aantocht tegen ontsteking en verlittekening door vervetting in de lever.

  Lees meer
 • Ruim 1 miljoen euro voor nieuwe vorm van bestraling

  Ruim 1 miljoen euro voor nieuwe vorm van bestraling

  Het in kaart brengen en optimaliseren van een mogelijke nieuwe vorm van bestraling door elektronen met een zeer hoge energie. Daarop richt een team van het Erasmus MC Kanker Instituut, de TU Delft en het Lausanne University Hospital zich in een nieuw project. Het team kan van start dankzij de toekenning van ruim 1 miljoen […]

  Lees meer
Amazing Erasmus MC nieuwsbrief
Aanmelden
Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Patiënten en collega's delen hun verhaal in publieksjaarverslag 2023

  Het Erasmus MC publieksjaarverslag 2023 is uit. In dit magazine delen patiënten en medewerkers van het Erasmus MC hun verhalen. Pak een exemplaar uit de bakken in het ziekenhuis of lees het online.

  Lees meer
 • Nieuws

  What Matters To You-Dag in het Erasmus MC

  Het Erasmus MC staat op donderdag 6 juni in het teken van de What Matters To You (WMTY)-Dag. Een dag waarop zorgmedewerkers, patiënten, en hun naasten extra aandacht besteden aan persoonsgerichte zorg. Kwaliteit van zorg draait immers niet alleen om de beste medische zorg, maar ook om het rekening houden met individuele wensen en behoeften. Doe ook mee en laat ons weten wat voor u belangrijk is.

  Lees meer
 • Nieuws

  Stemmen in het Erasmus MC voor het Europees Parlement

  Niet woonachtig in Rotterdam? Vraag uw kiezerspas op tijd aan.

  Lees meer
 • ErasmusMC_luchtfoto_gebouw_2018 Nieuws

  Financieel resultaat 2023 Erasmus MC op stabiel niveau

  Het Erasmus MC heeft het financiële resultaat van 2022 in 2023 zo goed als vast weten te houden. Het resultaat over 2023 bedroeg €45 miljoen positief bij een omzet van €2,4 miljard, ongeveer 2% van de omzet. Dit resultaat is vergelijkbaar met 2022 en 2021.

  Lees meer
 • Nieuws

  Erasmus MC beter bereikbaar per bus: aanpassingen buslijn 44 en 32

  Het Erasmus MC is binnenkort nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf 8 april stopt de vernieuwde buslijn 44 vlakbij het ziekenhuis. Deze nieuwe buslijn rijdt acht keer per uur heen en weer tussen Zuidplein en Rotterdam CS via de Maastunnel. Doordat de bus gebruik maakt van een vrije (bus)strook legt hij dit traject binnen 17 minuten af. Ook zijn er twee nieuwe haltes voor buslijn 32.

  Lees meer
 • Nieuws

  Kinderartsen: Laat je kind vaccineren

  Laat je kind vaccineren tegen alle ziektes die in het Rijksvaccinatieprogramma zitten. Nederlandse kinderartsen komen met deze gezamenlijke oproep. Op dit moment zien ze op de kinderafdelingen een belangrijke toename van leed als gevolg van levensbedreigende infecties die door vaccinatie vaak te voorkomen zijn.

  Lees meer
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Patiëntenervaringen in het Erasmus MC
8.6