Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Monique Bos
Zorgverlener

Dr. M.E.M.M. (Monique) Bos

Internist-oncoloog

  • Specialisme
  • Interne oncologie
  • Aandachtsgebied
  • Gynaecologische tumoren, sarcomen, jongeren met kanker (AYA's) en acute zorg voor patiënten met een maligniteit
  • BIG nummer:
  • 29020175801
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Mijn focus ligt vooral op de organisatie en zorg van de patiënten met kanker. Alle patiënten zijn weer net even anders. Het geven van een juiste behandeling en ondersteuning hiervan is een grote uitdaging. In dit prachtige grote ziekenhuis is zo veel mogelijk, waarbij we alle kennis en ervaring van de tumor specifieke teams kunnen inzetten ten behoeve van onze patiënten. Maar de patiënten kunnen ook veel baat hebben van de kunde van andere disciplines zoals radiologie, pathologie en zelfs de intensive care.

Daarnaast zoeken we als het kan samenwerking met de ziekenhuizen in de regio, zodat patiënten, indien mogelijk, weer dichtbij huis behandeld kunnen worden. De complexe dynamiek rondom de patiënt vind ik een enorme uitdaging!

Werkervaring & opleidingen

Mijn opleiding tot internist heb ik gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en mijn oncologiespecialisatie heb ik gedaan in New York in het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Ik heb bijna 20 jaar als oncoloog in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft gewerkt. Tevens ben ik gepromoveerd op een onderwerp aangaande kankerpatiënten die acute en intensieve zorg behoeven.

Sinds begin 2017 ben ik werkzaam als internist-oncoloog bij de afdeling Interne Oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut met o.a.  als aandachtsgebied kanker bij de vrouw en de behandeling van sarcomen. Daarnaast houd ik me bezig met acute zorg voor kankerpatiënten en ben ik projectleider van het AYA-team (Jongeren met kanker). Ook zet ik me in voor de onderlinge contacten met de regionale ziekenhuizen.