Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Medische vervolgopleiding

Radiodiagnostisch Laborant

Startmoment: 1 x per jaar in september
Duur: 34 maanden
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie

Wil je werken in een multidisciplinair team en zie je een uitdaging in het maken van röntgenopnamen onder soms extreme omstandigheden? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Over deze opleiding

Overzicht

Als MBB’er Radiologie kun je zelfstandig alle voorkomende röntgenopnames maken, CT- en MRI onderzoeken verrichten, assisteren bij hoog complexe interventies en je ondersteunt en begeleidt de patiënt in alle voorkomende situaties. Daarnaast lever je een bijdrage aan  medische interventies. 

Wil je werken als radiodiagnostisch laborant op een radiologie afdeling solliciteer dan bij één van de onderstaande ziekenhuizen. Je leidinggevende meldt je voor de opleiding aan, nadat je bent aangenomen. Als je wilt werken in een multidisciplinair team en je ziet een uitdaging in het maken van röntgenopnamen onder soms extreme omstandigheden dan is deze opleiding iets voor jou. Als radiodiagnostisch laborant lever je een bijdrage aan medische interventies, zoals het plaatsen van stents bij een dreigend hartinfarct en de patiënt ondersteunen en begeleiden in eenvoudige tot zeer complexe situaties.

Wil je werken als radiodiagnostisch laborant op een radiologie afdeling solliciteer dan bij één van de onderstaande ziekenhuizen:

Overige informatie

 In de specifieke gids vind je meer informatie over de opleiding.

Praktische informatie

Startdata

Voor je kan starten met de opleiding solliciteer je bij een CZO (College Zorg Opleidingen) erkend opleidingsziekenhuis. De opleiding start 1 x per jaar in september.

Toelatingseisen

  • HAVO-diploma of gelijkwaardig; 
  • VWO-diploma of het overgangsbewijs klas 5 naar 6; 
  • Een afgeronde 4 jarige MBO-opleiding; 
  • Dienstverband met een zorginstelling. 

Programma


Programma 
Het onderwijs is competentiegericht opgezet en heeft als uitgangspunt dat je naast de colleges leert door met medestudenten samen te werken, met vakdocenten te discussiëren en door het opbouwen van een eigen portfolio met bewijsmateriaal van je ontwikkeling. Een proactieve, open en enthousiaste leerhouding is hierbij van groot belang. 
 
Ons uitgangspunt is dat leren vooral plaatsvindt in de praktijk en dat de theoretische kennis en inzicht in het eigen handelen essentieel zijn voor competentieontwikkeling. Die praktijk is de afdeling radiologie van de zorginstelling waar je bent aangenomen. Theorie- en praktijkroute zijn volledig op elkaar afgestemd en beide gebaseerd op de 7 kerncompetenties. 
 
Je hebt zelf een grote verantwoordelijkheid voor je leerproces. De (praktijk)opleider, gastdocenten en jouw studiegenoten helpen je bij het verwerven van kennis en inzicht en bij het toepassen van deze kennis in de praktijk. 
 
Generieke kerncompetenties zoals communicatie, samenwerken, kennis en wetenschap, maatschappelijk handelen, organisatie en professionaliseren lopen als een rode draad door de opleiding. 

Studieopdrachten, toetsen en proeven van bekwaamheid worden door verschillende personen beoordeeld, bijvoorbeeld (praktijk) opleiders, werkbegeleiders en vakdocenten. Je bouwt een portfolio op dat inzicht geeft in je competentieontwikkeling. Wanneer alle kerncompetenties zijn behaald, ontvang je het Getuigschrift Radiodiagnostisch Laborant en het diploma "Deskundigheid in de stralingshygiëne op niveau 4A". Deze twee documenten zijn CZO erkend. 
 

Kosten

Bekijk hier de prijs  van deze scholing.

Bijzonderheden

Maatwerk is mogelijk. 

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Voor je kan starten met de opleiding solliciteer je bij een CZO (College Zorg Opleidingen) erkend opleidingsziekenhuis. Het aanmeldingsformulier moet worden ingestuurd door de leidinggevende van de instelling waar je een dienstverband hebt.

Digitaal aanmelden via STiP.

Algemene voorwaarden

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier