Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Dietetiek Sophia Centrum Gezond Gewicht

Wanneer: Dit spreekuur wordt gehouden op dinsdag ochtend.

Centrum Gezond Gewicht (CGG) in het Sophia kinderziekenhuis is gespecialiseerd in kinderen met obesitas ten gevolge van een (mogelijke) ziekte/syndroom of met (verdenking) aangeboren obesitas. Kinderen met obesitas moeten verwezen worden door hun medisch specialist. Bij de CGG worden meerdere onderzoeken gedaan op voedingsgebied, bloedwaardes en metingen van het rustmetabolisme en de lichaamssamenstelling. We zoeken naar behandelaars in de omgeving van het kind.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

De afspraak bij de diëtist duurt 45 minuten. In het gesprek wordt informatie verzameld over de dieetgeschiedenis, het gewichtsverloop, eetgedrag en de huidige inname. Daarnaast zal het rustmetabolisme gemeten worden met behulp van de indirecte calorimetrie. Op dezelfde dag zal ook een meting van de lichaamssamenstelling plaats vinden. Informatie hierover wordt meegestuurd met de afspraak.

Onze begeleiding

Er zullen meerdere onderzoeken / afspraken gecombineerd worden. U ziet op deze dag de diëtist maar ook een onderzoeksmedewerker, verpleegkundige en een fysiotherapeut.

Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC Diëtetiek heeft u altijd een interne verwijzing nodig van uw behandelend arts van het Erasmus MC. Zonder deze verwijzing kunnen wij geen afspraak voor u maken.

Behandelteam

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor