Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Algemene informatie

Contact en route

Op deze pagina vindt u adressen, telefoonnummers en informatie over de bereikbaarheid van het Erasmus MC per openbaar vervoer en auto.

Contact

Algemeen telefoonnummer, bezoek- en postadres

Algemeen telefoonnummer

(010) 704 0 704

Bezoekadres

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD Rotterdam

Postadres

Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Telefoonnummers poliklinieken

In de hieronder vermelde lijsten vindt u alle telefoonnummers van onze poliklinieken voor volwassenen en voor kinderen (Erasmus MC Sophia).
Informatie over locatie en openingstijden vindt u op de pagina van de polikliniek zelf.

Patiënt Service Centrum

Bij het Patiënt Service Centrum kunt u terecht met praktische en niet-medische vragen. U vindt het Patiënt Service Centrum bij de receptie van de hoofdingang. 

Kijk voor meer informatie op de pagina over het patiënt service centrum.

  • Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 8.00 -16.30 uur 
  • Telefoon: (010) 704 51 14

Persvoorlichting

Bent u journalist en wilt u contact opnemen met onze persvoorlichters?

Neem hier dan contact met hen op.

Leveranciers

Kaartje sturen

Wilt u een kaartje sturen naar een patiënt? Stuur uw post naar Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam plus het kamernummer en de naam van de patiënt.

Veelgestelde vragen

Route

Bereikbaarheid per locatie (plattegronden)

Hieronder vindt u per locatie een folder met plattegrond en informatie over de bereikbaarheid van onze gebouwen, met het openbaar vervoer en met de auto.

Alle publieke ingangen van het Erasmus MC leiden naar het voetgangersgebied (op de plattegronden: Arcade, Passage en Plein). Met hulp van de bewegwijzeringsborden kunt u vervolgens uw bestemming vinden.

Bent u patiënt?

Dan haalt u in het Erasmus MC eerst uw dagticket bij een van de aanmeldzuilen. De aanmeldzuilen staan in de Arcade, in de Passage, op het Plein en bij de ingang van het Ba-gebouw. Het dagticket vermeldt waar u precies moet zijn.

Fietsen naar het Erasmus MC

Bewegen is gezond, daarom stimuleren wij als Fietsvriendelijk Bedrijf niet alleen onze medewerkers om te fietsen, maar iedereen die ons bezoekt. Of u nu de kortste of de mooiste route kiest, fietsen is gezond!

Plan hieronder uw fietsroute.

Fiets parkeren 

Indien u op de fiets naar het Erasmus MC komt, kunt u uw fiets plaatsen in een van de fietsenstallingen (zie plattegrond). De fietsenrekken onder de overkapping aan de Zimmermanweg zijn gereserveerd voor patiënten en bezoekers.

Openbaar vervoer

Bekijk onze video Bereikbaarheid Erasmus MC Openbaar vervoer

Het Erasmus MC is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. In deze bereikbaarheidsfolder ziet u waar de haltes zijn van metro (halte Dijkzigt), tram en bus en hoe u moet lopen.

Plan uw reis met de OV 9292-app

Beperkte mobiliteit en reizen met het openbaar vervoer

Komt u met het openbaar vervoer naar het Erasmus MC en bent u beperkt mobiel? Bekijk dan de informatiepagina ‘openbaar vervoer en beperkte mobiliteit’. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u uw reis met het openbaar vervoer goed kan voorbereiden en welke hulp en ondersteuning er mogelijk is voor reizigers die verminderd mobiel zijn.

Kiss & Ride

Bij de ingangen aan het Dr. Molewaterplein en op het voorplein kunt u uitsluitend in- of uitstappen. Er is géén parkeergelegenheid.

Parkeren

Bekijk onze video Bereikbaarheid Erasmus MC - parkeren auto

Route

Het Erasmus MC staat aangegeven vanaf de Ring Rotterdam. In de directe omgeving van het Erasmus MC volgt u de bewegwijzeringsborden naar onze parkeergarages:

  • Westzeedijk (grenzend aan onze centrale hal, de Passage)
  • Wytemaweg (onder het Erasmus MC Sophia).

De borden geven per parkeergarage ook het aantal vrije parkeerplaatsen aan.

P+R terreinen Rotterdam

In de omgeving van het Erasmus MC zijn een aantal P+R (Parkeren en Reizen) terreinen van de gemeente Rotterdam. Hier kunt u uw auto of motor gratis parkeren als u met een OV-chipkaart verder reist met het openbaar vervoer. De P+R terreinen met een directe metroverbinding naar het Erasmus MC (metrostation Dijkzigt) zijn:

Opladen elektrische auto’s

Patiënten en bezoekers kunnen hun elektrische auto opladen in de parkeergarages van het Erasmus MC. In onze parkeergarages aan de Westzeedijk en Wytemaweg zijn in iedere parkeergarage 10 oplaadpunten beschikbaar. Bij het inrijden van de parkeergarage kunt u de borden met de tekst “Oplaadpunten” volgen naar de parkeerplaatsen met de laadpalen. Om uw auto te kunnen opladen, heeft u een eigen laadpas nodig.

 

Taxi

Komt u met de taxi naar het Erasmus MC, dan zet de taxichauffeur u af bij de Kiss & Ride zone voor het ziekenhuis. Wilt u ook weer opgehaald worden? Geef dan duidelijk aan bij welke ingang u wacht.

Als u klant bent bij taxibedrijf Trevvel boekt u uw terugrit eenvoudig bij de Trevvel aanmeldzuil. De zuil staat in het wachtgebied bij onze hoofdingang. Na het aanmelden ziet u direct hoe laat uw taxi aankomt.

Taxi zuil van taxibedrijf Trevvel

Facebook-pagina Erasmus MC

U kunt uw vraag ook stellen via de Messenger op onze Erasmus MC Facebook-pagina.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier