Nieuws

Erasmus MC Fietsvriendelijk bedrijf

26 juni, 2019

Erasmus MC krijgt gouden certificaat Fietsersbond

De Fietsersbond heeft het Erasmus MC op 26 juni het gouden certificaat uitgereikt voor Fietsvriendelijk bedrijf.

RvB-lid Joke Boonstra (midden op de foto) kreeg het certificaat uit handen van Max Mooij van de Fietsersbond in aanwezigheid van wethouder Mobiliteit Judith Bokhove van de gemeente Rotterdam. Bokhove onderstreept vanuit de gemeente de waardering voor bedrijven die zich inzetten voor het promoten van de fiets.

Sinds een aantal jaren ontmoedigt het Erasmus MC het gebruik van de auto en worden medewerkers gestimuleerd om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. De vitaliteit van de medewerker en het milieu krijgen steeds meer aandacht.

In het nieuwe Erasmus MC zijn twee nieuwe fietsenstallingen in gebruik genomen, zodat er met circa 4.500 fietsplekken voldoende plek is voor de medewerkers, studenten en bezoekers. Alle fietsenstallingen liggen vlak bij de ingangen. Er zijn mogelijkheden om te douchen en om te kleden. Ook werkt er in het Erasmus MC fulltime een fietsenmaker met een eigen werkplaats. Het Erasmus MC biedt de medewerkers een fietsregeling, waarin ook e-bikes worden opgenomen.

Boonstra is verheugd met het certificaat: “Wij beschouwen het Gouden Certificaat als een prachtige kroon op al het werk om de fiets te promoten. Dat doen we enerzijds om het autogebruik terug te dringen en anderzijds om de vitaliteit van de medewerker te bevorderen. We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel.”