Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Transitiespreekuur kinderendocrinologie

Wanneer: Iedere kinderendocrinoloog heeft 2x per jaar transitiespreekuur op dinsdagochtend. Moet je de afspraak onverwacht verzetten? Houd er dan rekening mee dat je pas na 6 maanden een nieuwe afspraak op het transitiespreekuur kunt krijgen.
Gebouw: Erasmus MC Sophia, balie C1

Met dit spreekuur helpen we jongeren op de polikliniek kinderendocrinologie de overstap te maken van de kinderzorg naar de volwassenenzorg.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tot je 18e ben je onder behandeling van een kinderarts-endocrinoloog. Blijf je daarna zorg nodig hebben? Dan stap je over naar de volwassenenzorg. Dat zorgt voor heel wat veranderingen. Niet alleen je behandelteam verandert, maar ook jouw rol binnen je behandeling. Al deze veranderingen bij elkaar noemen we ook wel de transitieperiode.

De voorbereiding op deze transitie begint al enkele jaren voordat je de de overstap naar de volwassenenzorg maakt. We vragen jou (en je ouders) om vanaf dat je 12-14 jaar bent ieder jaar online vragenlijsten in te vullen. Door deze vragenlijsten komen we meer te weten over wat jij weet over je aandoening, wat je al zelfstandig doet en waar je nog hulp bij nodig hebt. Zo word je langzaam voorbereid op het zelfstandig omgaan met je aandoening.

Op het transitiespreekuur neemt het behandelteam voor volwassenen de zorg voor jou van de kinderarts-endocrinoloog over.

Onze begeleiding

Door wie word je geholpen?

Welke specialist de zorg overneemt, hangt af van de aandoening. Dat kan een internist-endocrinoloog zijn, een uroloog of een gynaecoloog. Soms zijn meerdere medisch en verpleegkundig specialisten betrokken bij de zorg op volwassen leeftijd.

Samenwerkingen tussen specialismen

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Behandelteam

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor