Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfotot Nelleke Jansen-van Wijngaarden
Zorgverlener

C.J.A. (Nelleke) van Jansen - van Wijngaarden

Kinderfysiotherapeute

  • Specialisme
  • Kinderfystiotherapie
  • BIG nummer:
  • 69047859304
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik heb als aandachtsgebied kinderlongziekten. Ik zie onder andere kinderen met Cystic Fibrosis en met andere longproblemen. Een ander aandachtsgebied van mij is de kinderreumatologie. Ik zie onder andere kinderen met Juveniele Idiopathische artritis en Juveniele Dermatomyositis en ben betrokken bij het team van de kinderreumatologie.
Daarnaast is ook mijn aandachtsgebied de kinderendocrinologie. Ik zie kinderen met ernstig overgewicht / obesitas waaronder kinderen met genetische obesitas.
 

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Sinds eind 1987 ben ik werkzaam in het Erasmus MC Sophia. Ik ben als klinisch kinderfysiotherapeut met name werkzaam op de afdelingen behorende bij de Kindergeneeskunde, zoals algemene Kindergeneeskunde, -cardiologie, -endocrinologie, -longziekten, -nefrologie, -oncologie, -hematologie, -reumatologie. 
Daarnaast heb ik poliklinische werkzaamheden op de poliklinieken: Kinderreumatologie, Kinderlongziekten en Centrum Gezond Gewicht (CGG) van het Sophia Kinderziekenhuis. Op de polikliniek Centrum Gezond Gewicht heb ik een dubbelfunctie, ik werk op deze poli als kinderfysiotherapeut én als Hbo Pedagoog. Als Hbo Pedagoog heb ik ervaring met uitvoering van Participatief Actieonderzoek in verschillende projecten vanaf 2014 tot op heden.

Opleiding

Begin 1988 studeerde ik met lof af als fysiotherapeut. Sinds 1996 ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut. In 2014 ben ik afgestudeerd als Hbo Pedagoog.

Werkgroep

Ik ben lid van de Nederlandse Health Professionals in de Kinderreumatologie (NHPKR)