Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Erkend expertisecentrum

Interstitiële longziekten

De specialisten van het Centrum voor Interstitiële Longziekten zijn er voor patiënten met deze zeldzame en complexe longaandoeningen.

Over dit centrum

Wat we doen

Wat doet dit centrum?

Patiënten met interstitiële longziekten (ILD) kunnen bij ons terecht voor diagnose, behandeling en controle. Wij bieden de best mogelijke zorg door de kennis en ervaring van verschillende specialismen te combineren.

Wat willen we bereiken?

Wij leveren elke dag topzorg aan onze patiënten met interstitiële longziekten. Het is ons doel onze patiëntenzorg continu te verbeteren.

Wat maakt dit centrum bijzonder?

Ons centrum is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Wij kregen deze erkenning voor de kennis en ervaring die wij hebben in het behandelen van patiënten met deze zeldzame aandoening(en). Wij voldoen aan de landelijke normen en ook aan de standaard van het Europese netwerk voor zeldzame aandoeningen: het European Reference Network.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Samenwerking

Wij overleggen en werken nauw samen met specialisten en andere expertisecentra in binnen- en buitenland. Dit is nodig, want alleen op deze manier kunnen we deze zeldzame ziekten onderzoeken. Door de samenwerking wordt onze kennis groter en kunnen wij topzorg leveren.

Kijk voor meer info op de lijst met gerelateerde websites.

Wetenschappelijk onderzoek

Wij zijn betrokken bij wetenschappelijk onderzoek om behandelmethoden en geneesmiddelen te verbeteren. Er zijn een aantal medisch-wetenschappelijk studies naar interstitiële longziekten waaraan onze patiënten kunnen meedoen.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor