Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Immunologie

Wanneer: 08.00-16.30 uur

Er zijn speciale spreekuren voor Vasculitis, Afweerstoornissen, Behçet patiënten en Mastocytose.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Wij vragen u bij het eerste bezoek het volgende mee te nemen:
1. Overzicht van de door u gebruikte medicijnen
2. Indien mogelijk overzicht van uw apotheek met overzicht van gebruikte antibiotica, antischimmelmedicatie of prednison in de afgelopen 2 jaar
U zult met de arts spreken over uw klachten. Aansluitend verricht de arts een lichamelijk onderzoek. Op basis van de bevindingen zal de arts in overleg met u aanvullend onderzoek aanvragen, zoals bloedonderzoek, specifieke tests, foto’s of scans. De polimedewerkster zal een nieuwe afspraak maken voor bespreken van alle uitslagen.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

U wordt op het spreekuur gezien door een arts (internist-klinisch immunoloog of arts in opleiding tot medisch specialist) en de verpleegkundig specialist die gespecialiseerd is in afweerstoornissen en verpleegkundige taken met medische taken combineert. Zij geeft u informatie over uw ziekte en begeleidt u bij de behandeling. Zij is tevens uw vaste aanspreekpunt in de zorg.

Samenwerkingen tussen specialismen

Er wordt zeer nauw samengewerkt met de afdeling longziekten en vaak worden afspraken op dit spreekuur gecombineerd met een afspraak op dezelfde dag bij de longarts.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Behandelingen

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Onderzoek

Behandelteam

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor