Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kliniek
Kliniek

Neurologie

Locatie: Nc-9 en Nd-9, te bereiken via ingang Nd
Telefoon: 010-7033226

In de kliniek neurologie behandelen we patienten met verschillende neurologische ziekten. De afdeling heeft een neuro high care unit, een stroke unit en een algemene unit. In het behandelteam werken neurologen, zaalartsen, verpleegkundigen en zorgmedewerkers

Over

Wat gaan we doen?

Wanneer komt u hier?

Op de neuro high care unit worden patiënten opgenomen voor wie complexe zorg nodig is met intensieve controles. Op de stroke unit behandelen we patiënten met een beroerte, zoals een 

Op de algemene unit worden patiënten behandeld met verschillende neurologische ziekten zoals hersentumoren, ziekte van Parkinson, MS, epilepsie, spierziekten, of hersenletsel door een ongeval. Veel patiënten zijn verwezen naar een van onze expertisecentra: het stroke centrum, het MS centrum, het hersentumorcentrum, het alzheimer centrum,  het centrum voor  spierziekten, neuro-immunologische ziekten of bewegingsstoornissen. 

Kinderen worden behandeld op de afdeling Kinderneurologie in het Sophia.

Uw opname

Elke patient krijgt bij aankomst een opnamegesprek met de verpleegkundige. Het doel van de opname en de verwachte gang van zaken worden nogmaals besproken. Ook de verwachte duur van de opname komt aan bod en wat er nodig is bij ontslag.

Elke ochtend bezoekt de zaalarts samen met de verpleegkundige de patient tijdens de ochtendvisite. De huidige stand van zaken wordt besproken en de patient wordt hierover geinformeerd. 
Vaak is aanvullend onderzoek nodig zoals bloedonderzoek of een CT- of MRI scan. Soms zal een andere medisch specialist meekijken. Er kan een behandeling worden ingesteld met medicijnen. Veel patienten worden ook begeleid door de fysiotherapeut.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

De verpleegkundige en de zaalarts zijn het dagelijkse vaste aanspreekpunt voor de patient. Patienten en contactpersonen kunnen ook een aanvullend gesprek aanvragen met de zaalarts. De superviserend neuroloog die u ziet in de kliniek kan een andere neuroloog zijn dan uw behandelend neuroloog. Vanzelfsprekend overlegt uw zaalarts als het  nodig is met uw vaste behandelaar(s).
Veel patienten worden ook begeleid door de fysiotherapeut en de dietist. Apothekersassistentes controleren bij opname uw medicijnen en de zorgmedewerkers verzorgen o.a. uw maaltijden. 

Samenwerkingen tussen specialismen.

De kliniek neurologie werkt intensief samen met andere specialisten uit het Erasmus MC, zeker binnen de expertisecentra. Nauw betrokken zijn onder meer de afdeling klinische neurofysiologie, neuroradiologie, medische microbiologie, pathologie,neurochirurgie, cardiologie, immunologie, interne geneeskunde, vaatchirurgie en revalidatiegeneeskunde
 

Contact informatie

Wij geven graag informatie aan u en uw naaste. Om dit te kunnen doen tijdens het uitvoeren van de zorg hebben wij de volgende afspraken:

Bent u bij ons niet geregistreerd als eerste contactpersoon van de patiënt dan mogen wij u geen informatie geven. Wij vragen u in dit geval contact op te nemen met de patiënt zelf of de contactpersoon van de patiënt.

Bent u bij ons wel geregistreerd als eerste contactpersoon van de patiënt dan ontvangt u informatie over de patiënt tijdens het bezoek. Lukt dat niet dan kunt u ons bellen.

Bent u zelf patiënt dan kunt u tot 48 uur na ontslag bellen voor vragen die verband houden met uw opname en ontslag. Voor andere vragen moet u contact opnemen met uw huisarts.
 
De tijden waarop  u ons kunt bellen zijn:
van 11:00 tot 23:00 uur

Neurologie ND: 010-7033226
 
Stroke Unit NC: 010-7033728
 
De verpleging neemt contact met de eerste contactpersoon op als er belangrijke veranderingen te melden zijn over de situatie van uw naaste is en als er afspraken gemaakt zijn dat u op de hoogte gehouden wordt als de situatie daar om vraagt.
 

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor opname?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor